Pärast Läti tennisetähe Ostapenko üksikmängu kolmanda ringi võitu itaallanna Camila Giorgi üle oli Delfil võimalus suurel pressikonverentsil otse küsida: "Kas sa ei ole mõelnud Suure Slämmi turniiridel paarismängus osaleda koos eestlannast "naabri" Anett Kontaveitiga?"

Ostapenko nägu läks naerule ja ta vastas: "Me oleme seda teemat isegi arutanud. Üksikmängus oleme mõlemad heal tasemel ja võiks paarismängu proovida küll. Juunioride aegadel me mängisime Suure Slämmi turniiridel koos. Oleks huvitav."

Kui Kontaveitil seisab kolmanda ringi matš ees täna, siis Ostapenko jõudis 16 parema hulka 7:5, 7:5 üleolekuga. Nagu numbrid näitavad polnud matš Camila Giorgiga lihtne. Avasetis jäi Ostapenko 3:5 taha ja vastane servis seti võidule. Giorgi pääses 30:0 ette, aga siis viskas itaallannal närvi sisse. Kiita tuleb muidugi ka Ostapenkot, kelle tõrjed olid maailmaklass.

Kohtumine oli veel selles plaanis kurioosne, et mõlema mängija toetajate boksis käituti väga lärmakalt. Häirivalt lärmakalt, seda õnnestus endal kohapeal kogeda. Avasetis palus Ostapenko korra isegi pukikohtunikku, et ta itaallanna toetajaskonna korrale kutsuks.

Huvitav on veel märkida, et Wimbledonis pole kohal ühtegi Läti ajakirjanikku. Lätlastel on Prantsusmaa lahtiste võitja ja ei mingit elevust suuremate väljaannete toimetustes. Ostapenko Wimbledoni mängudest Läti televisioon otseülekandeid siiski teeb.