"Ega need kaotused head tunnet selleks turniiriks ei andnud, aga Wimbledon on kuidagi eriline koht ja mul on alati hea tunne siin mängida. Kuigi eelnevatel turniiridel ei läinud hästi, teadsin, et olen sel aastal slämmidel korralikult mänginud ega läinud täna väljakule nendele kaotustele mõeldes," rääkis Kontaveit.

Mis siis ikkagi S'Hertogenboschi ja Mallorca turniiride ajal häiris, et venelannalt Veronika Kudermetovalt (WTA 170.) ja sakslannalt Tatjana Marialt (WTA 79.) kaotused tuli vastu võtta?

"Mingid asjad, mida kirjutati, aga mis ei olnud tõsi, mõjutasid mind päris palju. Meedias kirjutati päris palju rumalat juttu. Ma isegi ei tahaks sellest enam rääkida. Selle võiks sinnapaika jätta. Meedial ei ole mõtet enam välja mõelda asju, mida tegelikult ei juhtunud. See oli minu arust väga inetu," sõnas Kontaveit.

"Mul jäi isegi seepärast Prantsusmaa lahtistest niivõrd negatiivne mulje. Pärast Mallorca turniiri oli mul vaja aega, et kõigest rahulikult üle saada. Olen nüüd oma positiivsuse tagasi saanud. Olen Nigeliga (Nigel Sears - toim) väga rahul ja leian, et sellest vanast asjast ei ole enam mõtet rääkida."

Muutused toimuvad sujuvalt

Uus juhendaja Sears on Kontaveidi sõnul talle muutustega kohanemise väga lihtsaks teinud ning arvestab ka tema soovidega.

"Ta on väga rahulik ning ilmselgelt teab, millest räägib. Kui on vahel asju, millega ma olen teistmoodi harjunud, siis ta seletab mulle rahulikult. Muutused toimuvad sujuvalt," rääkis Eesti esireket.

"Muidugi on raske alustada koostööd, kui kohe algavad turniirid. Ideaalis oleks kindlasti pikemat treenimisaega vaja, aga seekord oli olukord selline. Algus oli küll nii ja naa, aga mul on hea meel, et kõige tähtsamal turniiril läks esimene ring positiivselt. Oli selge, et viga polnud minu mängus, vaid pigem kummitasid mingid vanad asjad."