32 mängija seas, kelle seast selgub lõpuks üks poolfinalist, on lausa seitse tennisisti, kes on varem suutnud üksikmängus võita suure slämmi turniiri: lisaks maailma esireketile Ashleigh Bartyle, kes triumfeeris värskelt Prantsuse lahtistel, kuuluvad sellesse nimekirja veel Serena Williams, Angelique Kerber, Maria Šarapova, Svetlana Kuznetsova, Garbine Muguruza ja Samantha Stosur.

Neist omakorda lausa viis - Barty, Williams, Kerber, Šarapova ja Muguruza - on olnud ka maailma esireketiks. Aukartustäratav seltskond! Lausa neli neist - Williams, Kerber, Šarapova ja Muguruza - on kõik varem Wimbledonis triumfeerinud.

Kui praeguseks on seitsmest mängijast mõned eesotsas Šarapova, Stosuri ja Kuznetsovaga oma kunagise sära pisut minetanud (ent on siiski ohtlikud!), siis Barty, Williams ja Kerber on kihlveokontorites Karolina Pliškova kõrval lausa põhisoosikuteks. Paraku ei ole võimalik, et kolmikust enam kui üks isegi poolfinaali jõuab.

Lisaks suurtele nimedele on samas veerandis veel mitmeid mängijaid, kes võivad hea turniiri korral väga kaugele jõuda - Kanepi nende seas. Esimeses ringis läheb eestlanna vastamisi Stefanie Vögelega ning kui Kanepil õnnestub šveitslanna alistada, võib teises ringis ees oodata näiteks maailma 13. reket Belinda Bencic. Kolmandas ringis oleks potentsiaalseks vastaseks 22. asetusega Donna Vekić.

"Surmaveerand" on ka tenniseajakirjanike seas omajagu melu tekitanud - paar päeva tagasi säutsus selle kohta Christopher Clarey ning juttu on sellest mitmel puhul tulnud ka kohalikus pressikeskuses. Eks ole näha, kes kadalipu edukalt läbib - üks poolfinalist on igatahes Wimbledonil juba omamoodi väike võitja.

Kuula ka "Matšpalli" podcasti, kus eile Kanepi ja Kontaveidi võimalusi Wimbledonil analüüsiti!

1x
00:00