Eelkõige huvitas meid Robsoni treeningkaaslase Tara Moore'i, Kanepi esimese ringi vastase seisund. Robson ja Moore saavad omavahel hästi läbi, nad treenivad koos Briti tennisekeskuses (National tennis centre). "Näeme teineteist tihti, saame hästi läbi, treenime ju koos. Tal läheb praegu muruväljakutel päris hästi ja loodan väga, et ka siin," ütles 1994. aastal Melbourne'is sündinud Robson, kes Wimbledonis mängib ise viiendat aastat.

"Ma armastan kodupublikut. Olümpial olid parimad toetajad, oleks tore sellist atmosfääri kogeda ka teisipäeval." Küsimusele, kuidas tal kodupubliku ootustega kaasnevate pingetega lood on, vastas 19-aastane tenniseneiu: "Ma ei usu, et mul sellega kehvasti oleks. Keskendun oma mängule ja treeningutele. Ei vaata internetis nii palju ringi ega vaata telekat. Nii on see viimasel ajal olnud ja on ka järgmised paar nädalat."

Kodupublik loodab muidugi kõige rohkem šotlase Andy Murray peale, kes Wimbledoni veel kordagi võitnud pole. Mullu tuli tal Roger Federerile alla vanduda neljas setis.

Delfi küsis Murray'lt, kas ta mäletab oma esimest Wimbledoni ja mida Briti tennisistile Wimbledonis mängimine üldse tähendab.

"Ma mängisin siin esimest korda noorteturniiril, kui olin 14 või 15-aastane. Seeniori-aegadel ei tundnud ma esimest korda isegi närvi. Mingit pinget polnud, ootused puudusid. Mängisid lihtsalt rahulikult turniiril, millest osalemisest oled lapsest saati unistanud. Ilmselgelt on nüüd lood teisiti. Minust oodatakse palju rohkem. Närvitsemist - mida ma tegelikult isegi naudin - on kõvasti juurde tulnud. Aga jah, ma arvan, et iga Briti tennisisti jaoks on Wimbledon suur osa nende karjäärist."

Murray avavastane on sakslane Benjamin Becker (ATP 95.), kes ei ole legendaarse Boris Beckeri sugulane. Küll aga luusis ka suurem Becker ise täna Kaia Kanepi trenni ajal tennisekeskuses ringi. Laura Robson mängib avaringis venelanna Maria Kirilenkoga (WTA 10.).