Seesama Muchova lõi Kontaveidi konkurentsist ka pisut üle kuu aja tagasi Prantsusmaa lahtistel, toona läksid naised vastamisi avaringis. Kui Pariisi mängu kohta tundis Kontaveit, et andis pigem ise võidu käest, siis seekord tunnustas ta eelkõige vastase suurepärast esitust.

"Kindlasti tegi ta palju parema mängu kui Pariisis. Ta mängis väga osavalt ja lõi lõikeid, mis jäävad muru peal väga madalaks ja tegid mul elu raskeks. Ta mängis kuidagi väga kindlalt ja hästi," tõdes Kontaveit Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Andsin endast kõik täna. Muru peal on lõiked efektiivsemad kui liival ja ta servis ka päris hästi. Ma ei tunne, et ma oleks midagi kohutavalt halvasti teinud. Sel hetkel, kui väljakul olin, proovisin iga punkti mängida nii hästi kui suutsin."

Pärast raskelt võidetud avamängu rääkis Kontaveit sellest, kuidas tal õnnestus keerulistel hetkedel vältida negatiivsust ning lõpuni võidelda. Sedapuhku ei olnud ka sellest lõpuks kasu.

"Esimeses setis oli kõik okei. Tundsin võib-olla seda, et tulin mängule väga suure põlemisega ja kulutasin kaotatud punktidele reageerides liiga palju energiat. Hiljem üritasin ennast natuke tagasi hoida, aga otseselt alla ma ei andnud. Nii kehvaks asi ei läinud kui võib-olla eelmistel turniiridel."

Murdehetkeks näis olevat just esimese seti lõpp. Väga tasavägise seti järel käis ka kiire lõppmäng punkt-punktis, kuni Muchova lõpuks ülimagusa setivõidu kätte sai ning seejärel enam tagasi ei vaadanud.

"Tundsin kogu aeg, et pean rohkem ja rohkem tegema, et punkte võita. Ta mängis nii kindlalt, et see sundis mind rohkem riskima. Oli keeruline. Täna on kindlasti suur pettumus. Läksin väljakule kindlasti sellise mõttega, et tahtsin võita ja tundsin, et mul oli võimalus võita, aga vastane mängis tõesti hea mängu. Esimene sett oli väga tasavägine ja loomulikult on kahju - oleks kuskil üks pall läinud teistpidi... Kunagi ei tea, mis oleks saanud, kui esimene sett oleks teistpidi läinud."

Wimbledoni järel plaanib Kontaveit võtta peaaegu kuuajase pausi, enne kui US Openi eel pikemalt Põhja-Ameerikasse siirdub. "Järgmine turniir on Torontos, siis tulevad Cincinnati, Bronx ja New York [US Open]," avaldas eestlanna.