Sadade inimeste püüdlustes juba niigi täis tribüünile pääseda tekitas rüselusi, milles vähemalt üks inimene ka vigastada sai.

Daily Telegraphi kõrvale loodud taskuhäälingusaates "The Tennis Podcast" räägiti, et sündmuste keerisesse sattus nende saatejuht Catherine Whitaker, kes juhtunust ka oma Twitteri leheküljel väikse ülevaate andis.

"Väga raske on kirjeldada paanikat, mis valitses 1. väljaku juures. Tohutud järjekorrad. Inimestel polnud kuhugi minna. Tekkis rüsin. Paljud olid endast tõsiselt väljas, lapsed kukkusid maha, teised hüppasid põõsasse, et sellest pääseda," kirjutas Whitaker, kes ka ise põõsasse oli sunnitud hüppama.

Veidi varem oli Whitaker säutsunud: "Tõsiselt hirmutavad stseenid 1. väljaku taga. See on hirmuäratav. Saatke stjuuardid, turvamehed. Tehke kohe midagi."

Whitakeri asemel eile podcasti juhtinud David Law sõnul sai naine vigastada ning läks koju, silmaklapp peas. "Cathrine pidi kõnnitee äärde põõsasse hüppama. Mitte just kuigi meeldiv olukord. Temaga saab korda. Saatsime ta tänaseks silmaklapiga koju. Loodetavasti keegi rohkem viga ei saanud," sõnas Law.

Podcastis juhiti tähelepanu asjaolule, et kui korraldajad juhtunust õppust ei võta, võivad taolised olukorrad Roland Garrosi väljakute vahel kergesti korduda. 1. väljaku ja peaväljaku Philippe Chatrieri vaheline ala on eriti kriitiline piirkond, sest sealsamas kogunevad inimesed 1. väljaku külge kinnitatud suure ekraani taha, mille all on veel toidukiosk ehk kuhu publikut mängude vaatamise vahepeal niigi palju kokku tuleb.

Segaduse ja kaose tekitas Dimitrovi - Wawrinka kolmanda ringi matši ümber tõstmine Suzanne Lengleni (suuruselt teine) väljakult 1. väljakule (suuruselt neljas). Paljusid piletiomanikke, kes olid endale kalli raha eest Suzanne Lenglenile istekoha ostnud, ei teavitatud muutusest ning 1. väljakule saabudes ja nähes, et sinna enam üldse kedagi ei mahu, olid nad pahased ja ebaõiglusest ülesköetud.

Šveitslase Wawrinka (ATP 28.) ja bulgaarlase Dimitrovi (ATP 46.) mäng jäi eile pimeduse saabumise tõttu pooleli. Katkestamise hetkeks oli Wawrinka esimesed kaks setti võitnud skooriga 7:6 (5), 7:6 (4). Kohtumine jätkub täna 1. väljakul mitte enne kella 13 Eesti aja järgi (teine mäng pärast naiste paarismängu).