Reimal jagas oma muljeid Kanepi (WTA 88.) 6:7 (4), 6:0, 7:5 võidust hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 50.) üle kohe pärast mängu lõppu tribüünilt alla tulles.

"Kreisi mäng, aga natuke tugevam vaim võitis," rõõmustas Reimal. "Oligi arvata, et tuleb võrsete mäng. Võitis agressiivsem ja vaimselt tugevam. Tegelikult oli kõik väga väheses kinni ning võinuks minna nii- või naapidi. Samas tundus kogu aeg, et kui Kaia natukene käiku lisab, siis ta peaks olema parem."

Reimal tunnustas Kanepit, et ta esimese seti käest minemisest pead norgu ei lasknud. "See, et ta ei murdunud, näitab tema tugevust. Väike ärevus tekkis otsustavas setis 4:1 seisul, kui oleks võinud ka 5:1 ette minna, aga see on suur slämm, mitte tavaline turniir - see on täiesti normaalne!"

"Esimese seti algus oli mõlemalt poolt luurav ja ettevaatlik. Mängu alguse tempo sobis Zhangile rohkem. Teises ja kolmandas setis oli Kaia dikteerivam pool. Mida pikemaks mäng läks, seda rohkem initsiatiiv tema poole kaldus. See mäng ei sõltunud Zhangist, vaid Kaiast. Mida tema teeb? Kas ta võtab ära või ei võta? Võttis ära!"

See mäng ei sõltunud Zhangist, vaid Kaiast. Mida tema teeb? Kas ta võtab ära või ei võta? Võttis ära!
Redt Reimal, tennisetreener

Teada on, et Kanepil on mõlema jala kandadega probleeme, kuid Reimali sõnul see täna küll välja ei paistnud.

"Tundus, et vastane oli liikumisega rohkem hädas. Jälgisin, kuidas nad nurkades mängisid. Kaia oli nurkades osavam, sai seal pallidele paremini taha ja jalad alla kui vastane. Ma ei usu, et ka vastasel füüsilisi probleeme oli, sest viimastes geimides pani ta kõik välja: jooksis nurgast nurka ja tõi kõik pallid välja. Kaia oli natuke mitmekülgsem, lahendas olukurdi osavamalt ja loovamalt."

Järgmises ringis ootab Kanepit reedel ees venelanna Veronika Kudermetova, keda eestlanna aprilli algul Charlestonis liivaväljakul juba 7:6 (4), 6:3 võitis.

Ärme nüüd räägi jälle heast või halvast tabelist, aga loomulikult on kõik Kaia kätes.
Redt Reimal, tennisetreener

"Ärme nüüd räägi jälle heast või halvast tabelist, aga loomulikult on kõik Kaia kätes, kui ta tänasest raskest ja pikast mängust ära taastub," sõnas Reimal.

Samaaegselt Kanepi mänguga käis paarismängus väljakul ka eile üksikmängu avaringis kaotanud Anett Kontaveit, kes koos venelanna Darja Kasatkinaga sai 6:4, 6:1 võidu rumeenlanna Andreea Mitu ja kasahhitari Julia Putintseva üle, pääsedes 1/16-finaali.

"Arvan, et see võit oli talle väga vajalik. Nii Anett kui ka Jürgen [Zopp] on viimasel ajal öelnud, et neil oleks vaja uuesti mängust rõõmu leida. Paarismäng on hea võimalus seda rõõmu leida. Hea oleks, kui nad nüüd mõned ringid veel võidaks. See annaks talle uuesti ekstra laengut."