28-aastane horvaatlanna asus kaks aastat tagasi maailma edetabelis alles 662. kohal ning kahtles, kas ta üldse enam võistluskarussellile naaseb. Pärast alasejavigastuse (diskektoomia) tõttu tehtud peaaegu aastast pausi naasis ta väljakule 2017. aasta aprillis ITF-i turniiril. Ta pidi 25 000-dollarilise auhinnafondiga turniiri alustama kvalifikatsioonist, kuid ta läks võiduka lõpuni.

Elu esimese WTA turniiri võitis Martic üksikmängus 2018. aastal Chicagos (WTA 125 sarja turniir). WTA International sarja esimese tiitlini jõudis ta tänavu aprillis Istanbulis, kus alistas finaalis tšehhitari Marketa Vondroušova.

Enne Istanbuli jõudis ta viimati finaali 2018. aasta juulis Bukarestis, kaotades seal Läti tennisistile Anastasija Sevastovale. Huvitaval kombel tuleb just Vondroušova-Sevastova matšist Kanepile või Marticile veerandfinaali vastane.

Eile lõhkas Martic tõelise üllatuspommi, kui alistas peaväljaku päeva esimeses mängus teise asetusega tšehhitari Karolina Pliškova 6:3, 6:3. Horvaatlanna lõi vaid 1 serviässa ja tegi 4 topeltviga (Pliskova 2 ja 3). Maailma teise reketi esimese servi õnnestumisprotsent oli 72%, Marticil 68%. Martici paremus tuleb välja teise servi puntkides (50% vs 33%) ning vähemates lihtvigades (14 vs 28). Äralööke lõi Pliškova rohkem - 23:14.

Kas see oli su karjääri suurim võit?

Ma ei tea. Ma ei ütleks nii. Mul on olnud paar head võitu ning kindlasti oli see üks suurimaid. Aga mul on sellest suuremaid eesmärke, loodetavasti ma saan samamoodi jätkata.

Mis oli võidu võti?

Kindlasti keskenduda oma mängule ja üritada dikteerida, mitte lasta seda temal teha, sest see on tema suurim tugevus. Ma pidin selle võimaluse temalt ära võtma. Kohati oli see raske, eriti kui ta mind murdis ja mõned äralöögid tegi - just nende pärast teda ju tuntaksegi. Olen lihtsalt õnnelik, et suutsin närvi hoida ja selle lõpule viia.

Näed sa oma tabelipoolt vaadates siin tõelist võimalust?

(Naeratades) Ma ei vaata seda. Võtan lihtsalt mäng korraga. Pärast seda, kui ma tagasi tulin, lõpetasin turniiritabeli vaatamise. Tean lihtsalt oma järgmist vastast ja ongi kõik. Sest vaid nii püsid sa fookuses ja rahulik.

Kas teil on Roland Garrosiga eriline suhe?

Ma ei tea, kas Roland Garrosil on minuga eriline suhe või mitte, aga minul temaga küll. Ma armastan seda turniiri. Ma armastan seda väljakukatet. Tunnen end siin tõesti hästi ning loodan, et ma suudan esimest korda sammu kaugemale teha.

Sul oli mõned aastad tagasi tõsine seljavigastus. Kuidas selg praegu on?

Ma polnud tagasi tulles kuigi stabiilne, aga tunnen end nüüd tugevamini. See häirib mind siit ja sealt, aga üha vähem ja vähem. (Naeratades) Praegu tundub hästi.