Järgmises ringis kohtub Kanepi horvaatlanna Petra Marticiga (WTA 31.), kes peaväljaku avamängus üllatas 6:3, 6:3 võiduga maailma teist reketit Karolina Pliškovat. See mäng lõppes veel enne, kui Kanepi ja Kudermetova üldse riietusruumist välja tulid.

Kanepi toodi täna üllataval kombel pressikeskuses suuruselt teise intervjuuruumi (intervjuusoove esitati ilmselt rohkem kui kaks - G.L.). Intervjuud filmiti ning saalis oli ka transkriptsiooni valmistamise võimalus. Kuna aga ühtegi rahvusvahelist ajakirjanikku kohale ei ilmunud, siis transkribeerija teeneid vaja ei läinudki.

Võrdle palun tänast võidutunnet eelmise kahe mänguga, kui sa alistasid Julia Görgesi ja Shuai Zhangi. Kas on mingit vahet ka tunda?

"Kuna eelmine mäng oli seisu poolest raskem võit, siis täna on natuke teistmoodi tunne muidugi. Lõpp ei olnud nii intensiivne."

Pealtnäha tundus mängu murdepunkt olevat teise seti eelviimane geim, kus ta 30:30 seisul liivale maha istus ja ahastusse vajus. Kas sulle tundus see samuti murdehetkena?

Ma ei tea, kuidas ta ennast tundis, seega ei saa ma öelda, mis oli mängu murdepunkt. Minu jaoks on mäng läbi siis, kui ta on läbi. Igasugustest hulludest seisudest võib alati tagasi tulla.

Sa võitsid täna loosi ja valisid tõrje. Kas see oli taktikaline valik?

Ma olen alati esimesena tõrje valinud, kuna mul on mugavam hakata pigem tõrjuma kui serviga dikteerima. Ma ei ole oma serviga nii enesekindel. Las vastane alustab. Kui pean servima, siis servin.

See pole kuidagi su kinni teibitud õlaga seotud?

Ei ole. Kasutan õlga palli ülesviskel. Ilmselt on see sellepärast nii, et ma pole nii palju mänge pidanud. Kui oled enne mängu ärevam, on lihtsam tõrjuma hakata.

Millise oma mänguelemendi üle sa täna kõige rohkem uhke olid?

Olen uhke, et suutsin hästi agressiivselt ka liiva peal mängida. Ma ei tooks ühtegi konkreetset elementi välja. Teises-kolmandas setis oli päris hea tunne tagajoonelt mängida.

Millal sa teada said, et Petra Martic võitis Karolina Pliškovat - kas enne või pärast oma matši? Ja kuidas see sind mõjutas?

Ma ei vaadanud lõpptulemust. Nägin, et Martic oli avaseti võitnud ja teine oli tasavägine. Mingil hetkel, kui mäng läbi sai, arvasin, et Martic võitis, aga ei mõelnud selle peale üldse. Mul oli endal raske mäng tulemas. Vahet polnud, kuidas see matš lõppes.

Kas iga võiduga tuleb natuke pingeid ka juurde või oled rahulik ja võtad ühe mängu korraga?

Praegu ei ole pingeid juurde tulnud. Esimene mäng oli minu jaoks kõige pingelisem. Ilmselt on ka suure slämmi poolfinaal ja finaal pingelisemad, aga ma pole varem nii kaugele jõudnud.

Ihkad väga jõuda...?

(Naerab) Igal pool tahaks kaugele jõuda ja kogu aeg võita.

Kudermetova rääkis, et on viimased päevad haigusega võidelnud ja tundis ka täna end halvasti. Kas see oli sulle kuidagi näha või aru saada?

Ei olnud.