Eriti hull on kuumust taluda suurtel väljakutel, kus mängijad on kui supikatlas. Tuult ei ole ja õhk ei liigu. Ainult tappev kuumus. Väiksematel väljakutel, kus täna hakkab mängima ka Anett Kontaveit on selles osas seis pisut parem.

Kaia Kanepi treening- ja paarismängupartner Andrea Petkovic kohtus ühel peaväljakutest, Louis Armstrong Stadiumil, kus Kanepi põrmustas eile maailma esinumbri Simona Halepi, lätlaste lootuse Jelena Ostapenkoga. Kohtumine oli ülimalt tasavägine ning kestis pea kaks tundi ja 20 minutit.

Kolmas sett oli tõeline thriller. Enda servil seisul 5:3 ja 40-15 oli Ostapenkol kaks matšpalli, aga Petkovic tuli august välja. Võitis neli punkti järjest ja murdis tagasi. Seisul 5:5 oli Petkovicil kaks murdepalli, aga mõlemad jäid kasutamata. Järgmises geimis murdis hoopis Ostapenko, kohtumine sai lõpu neljanda matšpalliga. Turniiril 10. asetust omav Ostapenko jäi peale 6:4, 4:6, 7:5.

Teise ja kolmanda seti vahel kasutas Ostapenko 10 minutilist kuumapausi. "Läksin riietusruumi, vahetasin kostüümi ja nautisin konditsioneeriga ruumis olemist," sõnas mullune French Openi võitja pressikonverentsil. "Kui väljakule tagasi tulin, siis tundsin end palju värskemana. Murdsin kohe vastase servigeimi ja kuumus ei teinud enam nii palju liiga."

Valusa kaotusega leppima pidanud Petkovici jaoks ei ole turniir veel lõppenud. Ta osaleb koos Kanepiga paarismängus.