Seejuures oli kolmandas setis kõik veel Kontaveidi enda kätes. Eestlanna juhtis 2:1 ning oli enda servil 40:0 ees, kuid sellest seisust kaotas ta viis geimi järjest ning mäng oligi tehtud.

Muchova lõi kohtumise jooksul neli serviässa, Kontaveit sai kirja ühe. Topeltvigu tegi eestlanna neli ning tšehhitar ühe. Esimese servi õnnestumise protsent oli Muchoval 71% ning Kontaveidil 59%. Kontaveit suutis enda teiselt servilt võita ainult 37 % punktidest. Kõikidest pallivahetustest võitis Muchova 98 ning eestlanna 85. Tšehhitar murdis Kontaveidi servigeimi koguni kaheksal korral.

Kontaveiti ootab nüüd korralik langus ees ka WTA edetabelis, kuna mullu jõudis ta samas neljandasse ringi.

Kontaveit mängis Prantsusmaa lahtiste põhitabelis kokku neljandat korda. Kui tänavu piirdus ta avaringiga, siis sama juhtus ka 2016. aastal. Lisaks eelmise aasta neljandasse ringi jõudmisele on tal ette näidata teise ringi jõudmine 2017. aastal. Ehk kokkuvõtvalt on ta Prantsusmaa lahtistel aastate jooksul pidanud põhitabelis kaheksa kohtumist, millest on võitnud neli.

Eestlannadest on tänavustel Prantsusmaa lahtistel konkurentsis veel Kaia Kanepi, kes on jõudnud teise ringi.

Enne mängu:

Kontaveidi ja Muchova kohtumine peetakse 7. väljaku teise mänguna, esimesena tulid seal kell 12 (Eesti aeg) väljakule Elliot Benchetrit - Cameron Norrie. Meeste kohtumine lõppes kell 13.36.

Kontaveit pole varem 22-aastase tšehhitari vastu mänginud. „Olen teda telekast näinud. Treener teab kindlasti rohkem ning küllap minagi jõuan veel internetist midagi vaadata, kuid ekraanilt nähtu ja tegelik mäng teisel pool võrku võivad olla kaks eri asja. Raske on midagi ennustada. Keskendun rohkem sellele, mida mina teen, ja üritan seda teha võimalikult hästi,” sõnas Kontaveit enne turniiri algust Eesti Päevalehele ja Delfile.

Kihlveokontorid peavad mõistagi Kontaveiti soosikuks, kuid mitte väga suureks: suuremates kontorites jääb eestlanna võidukoefitsient 1,60 kanti, Muchova võidu korral saab raha tagasi umbes 2,30-kordselt.

Delfi vahendab Kontaveiti mängu otseblogina otse Pariisist.