Veidi enne Kontaveiti platsile pääsenud Kanepi alistas 3. väljakul Rio de Janeiro olümpiavõitja Monica Puigi (WTA 58.) Puerto Ricost skooriga 6:4, 6:3.

Kanepi jaoks kujunes kõige raskemaks matši algus, kus ta jäi 0:3 kaotusseisu. Alates 1:4-st võitis ta aga järjest seitse geimi ning asus teist setti ise 2:0 juhtima. Pärast 3:2 seisu tegi servimurde kõigepealt Puig ja kohe Kanepi, kes võitis ka matši viimased kolm geimi.

Kokku lõi Kanepi 4 serviässa Puigi 2 vastu, topeltvigu tegi Kanepi 2, Puig 6. 8-st murdepallis realiseeris Eesti teine reket 5, Rio olümpiavõitja 3-st 2.

Statistika:

Kontaveit madistas oma vastase, sakslanna Mona Bartheliga kauem - kolm setti ja kokku veidi üle pooleteise tunni. Ta läks avasetis 2:0 juhtima ja 3:2 juhtima, kuid ei saanud kolme järgmist geimi enam kätte. Teises setis piisas Kontaveidile vaid ühest servimurdest pärast 3:3 viigiseisu, et matš otsustavasse faasi viia. Seal tegi Kontaveit kaks, Barthel ühe servimurde. 1:5 kaotusseisust sakslanna end enam tagasi ei võidelnud.

Statistika: