Alates teisest setist mängu selgelt valitsenud Kontaveit lõi kaks tundi ja seitse minutit kestnud kohtumises neli ässa, tegi kaks topeltviga (Collins 9 ässa, 3 topeltviga) ning realiseeris kaheksast murdepallist viis (Collins neljast kaks). Sundimata vigu tegi Collins lausa 32 Kontaveidi 14 vastu, äralöögid olid Collinsile 35:30.

Avasetis kaotas Kontaveit väga agressiivselt alustanud Collinsi vastu oma teise servigeimi ning jäi 1:4 kaotusseisu. Üheksandas geimis suutis eestlanna vastu murda ja mängu tasakaalustada, kuid seisul 5:6 andis Kontaveit taas oma servi käest. Ameeriklanna lõi 52 minutit kestnud avasetis viis ässa ning kui tema esimese servi õnnestumise protsent oli 71, siis Kontaveidil vaid 51.

Teises setis haaras initsiatiivi kiiresti Kontaveit, kes murdis kohe esimese Collinsi pallingu. Teine murre tuli seitsmendas geimis ning eestlannal kulus setivõiduks (6:2) vaid 32 minutit. Märksa enam eksima hakanud ameeriklannal kogunes selles lühikeses setis lihtvigu kaheksa, Kontaveidil oli neid vaid üks. Äralöögid jäid eestlanna kasuks 13:7.

Otsustavas setis alustas Kontaveit taas murdega ning võitis teistkordselt ameeriklanna pallingu viiendas geimis. Oma servigeimi hoidmise järel oli tema edu juba 5:1. Lõpuks otsustav sett meie esinumbrile kindlalt 6:2.

Kontaveit varem Collinsiga tenniseväljakul kohtunud ei olnud. Ameeriklanna ainus senine kokkupuude eestlastega oli siiani olnud 2019. aasta Charlestoni turniiri kaheksandikfinaalis Kaia Kanepiga, kelle ta alistas 7:6 (1), 6:1.

Kanepi (WTA 100.) alustab US Openit teisipäeval, kohtudes avaringis tšehhitari Katerina Siniakovaga (WTA 57.).

Kontaveiti ootab teises ringis kohtumine kas ameeriklanna Usue Arconada (WTA 140.) või sloveeni Kaja Juvaniga (WTA 113.).