Kontaveit juhtis ka US Openil kolmandas setis oma pallingul 5:4 ja 30:0, kuid kaotas siis kolm punkti järjest ning lasi Siniakoval matši võita. Täna oli ta samas seisus teises setis. Siniakova tuli tagasi 30:30 peale ja läks 30:40 ettegi, kuid Kontaveit kallutas kahte murdepalli päästes geimi enda kasuks. Eesti esireket pääses poolfinaali, kus kohtub hiinlanna Qiang Wangiga (WTA 34.).

"Absoluutselt!" vastas Kontaveit küsimusele, kas see hetk tekitas déjà vu tunde. "Ta hakkas taaskord väga hästi mööda joont eeskätt lööma, millega ta ka USA-s sarnasest seisust välja tuli. Arvan, et täna olin ise sel hetkel tugevam ja üritasin neil löökidel mitte ennast häirida lasta. See oli juba ükskord juhtunud, teadsin, et ta võib seda uuesti teha. Erinevus oli selles, et seekord ma suutsin vastase murdepallidel ise kindlamaks jääda ja mõned pallid veel tagasi lüüa. Ta lõi neid palle suure riskiga ning oli tähtis, et lõpuks see viga tal sisse tuli."

Eesti esireket tunnistas, et tänasel võidul oli kerge revanšimaik juures. "Kaotus US Openil oli päris valus. Proovisin sellest õppida. Tahtsin täna ise võitjana mängust välja tulla," sõnas ta.

Milles seisnes US Openi avaringi ja tänase mängu erinevus?

"Olin oma tegemistes natuke järjekindlam. Püsisin temaga paremini kaasas. Ta on väga ettearvamatu. Tema lööke on raske lugeda. Olin rasketel hetkedel natuke tugevam ja läksin tähtsaid punkte julgelt lööma."

Millised olid täna tema peamised relvad ja millega sa neile vastata üritasid?

"Tema relv on tagakäsi. Üritasin seda temalt nii palju ära võtta kui võimalik ja sundida ta läbi eeskäe mängima. Seda lööb ta samuti ohtlikult, aga teeb rohkem vigu.

Siniakova kehakeel oli kogu aeg hästi negatiivne. Ebaõnnestumiste korral loopis reketit ja käis, pea norus, ringi. Kuidas need hetked sind mõjutasid?

"Ta näitab alati oma emotsiooni välja. Olin sellega arvestanud. Ta võib välja näha negatiivne, aga samas järgmine punkt proovib jälle täiega. Tema kehakeele nägemine mind väga palju ei aita.
Katerina Siniakova

Kuidas selle nädala mängud füüsisele on mõjunud? Kas väsimus annab ka tunda?

"Raske on muidugi, eriti kui õhtul hilja on mängud ja veel päris rasked. Midagi kerget ei ole. Aga samas on see kõigil samamoodi. Homme on poolfinaal ja arvan, et seal on mul väga palju motivatsiooni pingutada."

Sa pole Qiang Wangiga varem kohtunud, aga on sul aimu, milline mängija ta on?

"On aimu, sest natuke näinud ikka olen. Ta on väga terav ja teeb kõike päris korralikult. Kindlasti raske vastane."

Kas fakt, et paljud tippmängijad on juba konkurentsist väljas, paneb sulle kuidagi erilise pinge peale?

"Ei ütleks. Kõik need mängijad, kes nii kaugele on jõudnud, on saanud häid võite ja löönud esikümne mängijaid. Kõik nad väärivad oma kohta poolfinaalis. Ei tunne, et see mulle erilisi pingeid peale paneks."

Kas võib öelda, et oled hetkel oma elu parimas vormis?

"Heas vormis olen. Ei julge öelda, et elu vormis - see on päris suur avaldus. Kindlasti tunnen end väljakul hästi."