"Ma pole iial mõelnud, et maailma esinumbri alistamine võiks mulle olla eraldi eesmärk, kuid eks nüüd sellega kaasnev tunne on äärmiselt mõnus ikka," sõnas Kontaveit, kes käis sakslannast üle koguni 55 minutiga skooriga 6:4, 6:0. Kuulnud, et esireket polnud juba 11 aastat setti "kuivalt" kaotanud, muigas Kontaveit: "Väga vahva fakt!"

Eestlanna rõhutas, et püüdis nii mängu eel kui ka ajal hoida pea külmana. Õnnestunult. "Ma ei mõelnud peaaegu üldse vastase edetabelikohale ega ka viimase aja vormile või muule säärasele. Keskendusin enda tegemistele. Üritasin endale pidevalt sisendada: ära mõtle seisule, vaid igale pallivahetusele ja enda asjadele. Kõik toimis ideaalselt," sõnas Kontaveit.

Võitnud koguni mängu kümme viimast geimi, lausus ta murranguhetkede kohta: "Tegelikult tundsin ka seisul 2:4 end üsna kindlalt ja rahulikult. Lihtsalt muutsin natuke oma olekut ja mõtlemist väljakul. Kui treeneri väljakule kutsusin, kinnitas ta täpselt samu asju."

Homses 1/8-finaalis kohtub Kontaveit 34-aastase horvaaditari Mirjana Lučic-Baroniga, kes jõudis tänavu Austraalia lahtistel poolfinaali ja asub maailma edetabelis 22. kohal. "Kergemaks ei lähe. Lučic-Baroni on tänavu heas vormis ja väga kogenud vastane. Aga ka mina tunnen end hästi ja olen väga enesekindel. Samuti annab lisajõudu siinne suurepärane õhkkond ja rohke publik."