Nelja-aastase vaheaja järel teeb Eesti meistrivõistlustel kaasa Anett Kontaveit, kes on varem üksikmängutiitli võitnud aastatel 2009 ja 2010.

Naiste üksikmängus on teisena asetatud viimase kahe aasta meister Eva Paalma, kellele oma tabelipooles pakub tugevat konkurentsi äsja Eesti karikavõitjaks tulnud Julia Matojan. Tugevamatest puudub mullune finalist Birgit Burk, keda vaevab kannakõõluse vigastus. Kokku osaleb naiste üksikmängus 21 tennisisti.

Et Kontaveit alustab nädala lõpus Bukaresti WTA turniiri kvalifikatsiooni, on naiste üksikmängu finaal erandlikult kavas juba neljapäeval, 3. juunil. Korraldajad loodavad, et ilm lubab turniiri nelja päevaga lõpetada.

Meeste üksikmängu tabelis on tavapäraselt 32 tennisisti, kellest neli pääsesid põhiturniirile kvalifikatsiooni kaudu. Esimesena on asetatud kahe viimase aasta meister Vladimir Ivanov. Ülemine tabelipool sattus loosi tulemusena tugevam, sest samas mängib ka mullune finalist Markus Kerner, Eesti parim noortennisist Kenneth Raisma ning Eesti karikavõistluste finalist Morten Ritslaid, kes kohe intrigeerivas avaringi mängus läheb kokku Eesti tugevaima seeniormängija Rene Buschiga.

Tabeli alumises pooles on teisena asetatud Anton Pavlov, kes peaks aga teises ringis kohtuma tugeva rivaali, maikuus Nõmme GP võitnud Armand Levandiga. Kolmandat asetust omab Kert Kilumets.

Meeste turniiri finaal toimub pühapäeval, 6. juunil. Üksikmängus on turniiri auhinnafond järgmine: võitja 1000, finalist 500 ja poolfinalistid 250 eurot. Mängud algavad Tere Tennisekeskuses iga päev kell 12.00, Anett Kontaveit peab oma esimese ringi kohtumise esmaspäeval, orienteeruvalt 17.00.