20-aastane Kontaveit, kes teenis eile ühe oma karjääri kaalukamatest võitudest, alistades turniiri avaringis tunamulluse Wimbledoni finalisti, kanadalanna Eugenie Bouchardi (WTA 45.) 7:6 (5), 6:4, alustas ka täna hästi. Eestlanna murdis koheselt 23-aastase tšehhitari pallingu ja pääses 2:0 ette. Allertova võitis seejärel aga viis geimi järjest ning avaseti 6:3.

Teise seti alustuseks pääses Kontaveit taas 2:0 ja hiljem 3:1 ette, ent seti lõpp kuulus taas tšehhitarile, kes võitis teiselt matšpallilt 6:4.

Kontaveit lõi täna neli ässa, kuid tegi ka neli topeltviga (esimese servi õnnestumine 60%). Eestlanna teenis 9 murdepalli, millest realiseeris neli. Kolm ässa kirja saanud tšehhitar kasutas kümnest murdevõimalusest ära kuus ja võitis mängu üldpunktidest 55% (69/125).

Kui Kontaveit alistas avaringis tugeva Bouchardi, siis Allertova, kes veel märtsis oli maailma edetabelis nii kõrgel kui 55. kohal, võitis avamängus 19-aastast venelannat Darja Kasatkinat (WTA 24.) 6:2, 6:3.

Homses veerandfinaalis tuleb tal vastamisi minna hispaanlanna Carla Suarez Navarroga (WTA 12).

Tšehhitari säravaimateks saavutusteks sel aastal on kevadel Indian Wellsil teises ringis võit praeguse esireketi Angelique Kerberi üle 7:5, 7:5 (hiljem kaotas Johanna Kontale) ja US Openil esimeses ringis Ana Ivanovici võitmine 7:6 (4), 6:1 (hiljem kaotas Johanna Larssonile).