21-aastane Kontaveit oli avasetis kahvatu, loovutas kahel korral oma pallingugeimi ja kaotas seti 2:6. Teine sett kulges juba punkt-punkti mängus ning kuna kumbki mängija vastase pallingut murda ei suutnud, alustati seisul 6:6 kiiret lõppmängu.

Teise seti kiire lõppmäng kujunes mängu pöördemomendiks. Eestlanna haaras kiire algedu ning kuulsat vastast - Muguruza võitis eelmise aasta mais Prantsuse lahtised - järele ei lasknudki, võites kiire lõppmängu suisa 7:1.

Kolmandas setis oli Kontaveit juba selgelt domineerivam pool, samal ajal kui Muguruza hakkas varasemast selgelt rohkem eksima. Eestlanna võitis kohe seti alustuseks 23-aastase hispaanlanna servigeimi ning tüüris 6:1 setivõiduga kolmandasse ringi.

"Olen väga õnnelik," säras Kontaveit pärast matši väljakul antud intervjuus. "See oli kindlasti mu karjääri parim võit. Olin esimeses setis ise närviline, aga suutsin end koguda ja lõpuks ise domineerida."

Kui intervjueerija viitas tema heale mänguvormile ja väljaku ääres turniirivõitjat ootavale Porschele ja küsis, kas Eesti neiule meeldivad kiired autod, vastas Kontaveit jaatavalt ja naeratas.

Vastase edetabelikoha järgi oli Eesti esitennisisti senine karjääri parim võit mullu Mehhikos, kus ta võitis tol hetkel WTA tabelis 17. kohta hoidnud itaallanna Sara Erranit.

Kontaveidi ja Muguruza omavaheliste mängude seis on nüüd 1:1, sest mulluste Austraalia lahtiste avaringis võttis hispaanlanna 6:0, 6:4 võidu.

Karjääri esimese maailma esikümne mängija skalbi võtnud Kontaveit kohtub (ilmselt reedel) 700 000 dollari suuruse auhinnafondiga saviliivaturniiri veerandfinaalis 15-kuulisest mängukeelust vabanenud venelanna Maria Šarapova või tema kaasmaalanna Jekaterina Makarovaga. Ka seda mängu näitab Delfi TV otseülekandes.

Anett Kontaveit ja Garbine Muguruza.