Avasetis sai näha koguni kuut servimurret. Kontaveit jäi kiirelt 0:2 kaotusseisu, aga suutis omapoolse murdega seisu viigistada. Eestlanna pääses omakorda 4:3 ette, kuid siis murdis Swiatek vastu, viigistades seisu. 5:5 seisult sai Kontaveit kirja kolmanda murde, kuid oma servi ta ei suutnud hoida ning poolatar viis avaseti kiiresse lõppmängu. Seal näitas 18-aastane Swiatek juba kindlamat mängu, võites lõpuks avaseti 7:6 (4). Esimene sett kestis kokku 59 minutit.

Teine sett kujunes samuti murreterohkeks. Taaskord läks Swiatek 2:0 juhtima, aga eestlanna suutis seisu viigistada. Seejärel kaotas maailma 31. reket oma pallingugeimi, kuid taas ei meie tennisist vastust võlgu. 5:5 seisult suutis Kontaveit oma servi hoida ning teenis seejärel otsustava murde, millega võitis teise seti 7:5.

Otsustav sett kujunes tõeliseks närvide mänguks. Kontaveit alustas viimast setti võimsalt ja pääses 3:0 juhtima. Eestlanna murdis veel teiselgi korral vastase pallingu ning oli ees juba 5:1. Seejärel tõi aga Swiatek mängu muutuse ning võitis neli geimi järjest. Õnneks sai Kontaveit kergest mõõnast üle ja kangutas trilleri ikkagi enda kasuks.

Tipphetked:

Kontaveit sai kirja kolm serviässa ja kaks topeltviga, Swiatekil olid vastavad näitajad kaks ning kolm. Äralööke tegi Kontaveit 29, poolatar 42, aga Swiatekil kogunes lihtvigu samuti rohkem - koguni 51. Eestlanna tegi samal ajal 35 lihtviga.

Kaheksa parema hulgas ootab Kontaveiti ees maailma kolmas reket Simona Halep, kes oli 6:4, 6:4 parem belglannast Elise Mertensist (WTA 17.).