Telepildis võis näha, kuidas Kontaveit pärast 7:6 (3), 2:6, 7:6 (4) võidetud matši võidukarjatuse valla lasi, kuid pikalt väljakule juubeldama ei jäänud. Maailma 19. reket võiduhetkest oma sõnadega: "Tõesti oli väga raske, tasavägine ja pikk mäng. Tuli väga kõvasti vaeva näha, sest vastane mängis tegelikult väga hästi. Mul oli super hea meel, aga ka kergendus, et lõpuks selle mängu võitsin, oli väga suur."

Kaks ja pool tundi kestnud matši järel väljakul tehtud välkintervjuus ei osanud Kontaveit kohe mängu murdepunkti nimetada. Pool tundi hiljem Delfi ja Eesti Päevalehega telefonis rääkides oli ta samuti arvamusel, et nii tasavägise kohtumise järel on ühte konkreetset hetke, mis mängu tema kasuks võis kallutada, raske välja tuua.

"Võti oli see, et ma mängisin mõlemas kiires lõppmängus natuke stabiilsemalt. Tal tulid mõned vead sisse ning ma mängisin kindlamalt. Kui otsustava seti 7.6 võidad, ei saa ju mingit suurt murdumispunkti olla. Lõpuks otsustas selle mängu ikkagi tie-break," lausus ta.

Teise seti 2:6 kaotust põhjendades ütles Kontaveit: "Ta alustas seda setti väga agressiivselt, lüües minu teisi serve paremini ära kui esimeses ja viimases setis. Ei oska öelda, mis seal juhtus. Mul oli 3:1 peal võimalus, aga eksisin murdepallil. Kui ta 5:2 ette pääses, oli ta muidugi juba palju enesekindlam. Ta mängis teises setis tõesti väga hästi."

Lõpetuseks tänas Kontaveit talle tribüünil kaasa elanud Eesti fänne: "Kahel grupil olid Eesti lipud kaasas. Väga tore, et nad mind toetama on tulnud."

Kaheksandikfinaalis kohtub Kontaveit Bianca Andreescu (WTA 24., Kanada) ja Angelique Kerberi (WTA 4., Saksamaa) matši võitjaga. Selle mängu avaseti võitis Andreescu 6:4.

Endise maailma esireketi Kerberiga on Eesti esinumber kolm korda mänginud ja teda kahel korral võitnud, kuid viimase aastaga tohutu arenguhüppe teinud 18-aastase Andreescuga pole Kontaveit veel väljakut jaganud.

"Ta on väga mitmekülgne mängija. Kaitses mängib hästi, liigub hästi ja vahetab tempot. Samas on ta väga agressiivne. Ta on küll noor, aga tal on väga hästi välja arenenud mäng. Ta oskab kõike teha. Igal juhul tuleb raske mäng. Mõlemad mängisid ju eelmisel nädalal Indian Wellsi finaalis. Nad on kindlasti väga heas vormis ja tunnevad ennast hästi," arvas Kontaveit.