Neljandana asetatud Kontaveit pääses otse põhiturniirile tänu kõrgele kohale (219.) maailma edetabelis, kuid Eesti kolmas reket Paalma ning kaks nädalat tagasi Saaremaal täiskasvanute GP-etapi võitnud Gorlatš teenisid korraldajailt wild card‘i ehk vabapääsme.

Gorlatšil tuleb aga loosi tahtel juba avaringis kokku minna esimesena asetatud Timea Bacsinszkyga (Šveits, 196), kes neli aastat tagasi oli maailma edetabelis parimal hetkel koguni 37, teatab Tenniseliit. Muide, Bacsinszky võitis kaks nädalat tagasi turniiri Prantsusmaal, kus alistas poolfinaalis Kontaveidi.

Kontaveidi loos polnud kõige soodsam, sest ta kohtub belglanna Ysaline Bonaventurega (292.), kes mitmel turniiril on olnud eestlanna paarismängupartner ning juba mainitud võistlusel Prantsusmaal jõudis finaali, kus ka kaotas Bacsinszkyle. Paalma avaringi vastaseks loositi Armeenia esireket Ani Amiragjan (494.), kes äsja FedCupil kaotas Kaia Kanepile 0:6, 0:6.

Kvalifikatsiooni kaudu üritas pääsu põhiturniirile veel kaheksa Eesti tennisisti, kuid keegi neist ei saanud edasi. Ainsana võitis valikturniiri avaringis Elisa Mai Koonik, kes sai jagu leedulanna Saule Valantiejutest 6:1, 7:6. Seejärel kaotas Koonik aga 1:6, 1:6 kvalifikatsioonis esimesena asetatud Jevgenia Rodinale (Venemaa, 467.), kes enne oli alistanud ka Julia Matojani 6:3, 6:3.

Veel mängisid eestlannadest kaasa Polina Tšernjak, Anelle Luik, Lisanna Pihlak, Jana Kuzovkova, Annemai Mutso ja Tatjana Vorobjova, kes kaotasid avaringis.