Tšehhitar oli mängukeelu all 2012. aasta 16. oktoobrist 2013. aasta 15. aprillini, kuna patustas keelatud stimulandi sibutramiiniga, mis on dieetravim. Sama ainega jäi 2007. aastal dopingukontrollis vahele ka kolmikhüppaja Jaanus Uudmäe.

Sibutramiin on WADA nimekirjas kui "võistluste ajal keelatud aine". Kuna Strycova dopinguproov võeti 2012. aasta 16. oktoobril Luxembourg Openil ning tal puudus aine tarbimiseks ka vastav eriluba, ei olnud mängukeelust kuidagi pääsu.

Rahvusvahelisele Tenniseliidule (ITF) ütles Strycova, et manustas ainet kogemata kaalu alandava toidulisandiga ACAI Berry Thin. ITF otsustas, et tegu polnud tahtliku eksimusega ning määras leebema karistuse.

Enne seda intsidenti oli Strycova kõrgeim edetabelikoht olnud 2010. aastal 39. positsioon. 2012. aastat alustas ta veel 44. realt, aga langes kehvade tulemuste tõttu 92. kohale. 2013. aasta lõpuks oli ta ikka 92., aasta pärast juba 26. kohal. 2015. aasta lõpuks oli ta WTA tabeli 41. number.

2014. aasta Wimbledoni turniiril alistas ta kolmandas ringis hiinlanna Na Li, neljandas Caroline Wozniacki ning jõudis veerandfinaali, kus tuli tunnistada hilisema tšempioni Petra Kvitova paremust. Tänavusel Australian Openil jõudis Strycova 16 parema sekka, kus kaotas Victoria Azarenkale. Eelmisel nädalal mängis ta Birminghami muruturniiri finaalis, kaotades seal ameeriklannale Madison Keysile, kes lõpetas ta edutee ka Austraalias.

Endine tipptennisist Maret Ani on Strycovaga kohtunud neljal korral, viimati 2009. aastal. Omavaheliste mängude seis on 4:1 Strycova kasuks. Esimene matš jääb aastasse 2004, kui Strycova käis Tšehhi naiskonnaga Tallinnas Kadriorus Fed Cupil.

MARET ANI

"Mäletan, et meil olid kõik päris tasavägised mängud. Minu ajal ei olnud ta veel nii kõrgel positsioonil kui viimastel aastatel. Aneti jaoks on ta kindlasti mängitav vastane. Kui Kontaveit saab oma võimsa mängu käima, on kõik võimalik," arvas Ani.

Ani sõnul on 30-aastase Strycova kõrge edetabelikoha taga kindlasti kogemused. "Kogemused on üks asi, aga tihtipeale piisab suureks muutuseks ka mõnest suurest tulemusest, sealt algab tõus, tuleb enesekindlus ja nii edasi."

Kontaveidi mänge pole saanud Ani Rakveres treeneritöö kõrvalt palju jälgida, aga tulemuste põhjal arvab endine maailma 63. reket, et Aneti esimene aasta TOP 100-s on olnud väga edukas. "Esimene aasta esisajas on alati kõige raskem. Kui siis kanda kinnitad ja hakkama saad, on edaspidi lihtsam. Anett on olnud väga tubli!" kiitis Ani.

Wimbledoni tenniseturniir algab esmaspäeval.