"Loos oleks võinud kindlasti hullem tulla, aga midagi väga lihtsat kummalgi ei ole," arvas New Yorgis kohapeal eestlannadele kaasa elav Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint. "Aneti vastane on edukas olnud väiksematel turniiridel, ühel oli finaalis (Vancouver), ühe võitis (sellele eelnenud Bad Saulgau turniir Saksamaal). Ta on olnud võidulainel ning see annab enesekindlust. Kindlasti jahib ta TOP30 mängija peanahka. Anett on favoriit, aga ta peab kindlasti mängima oma parimat tennist, kui võita tahab."

"Kaia on oma mängus tulemuste poolest väike favoriit, kuid ise vähe mänge alla saanud. Ei tea, kuidas ta end ise väljaku peal tunneb. Kuid ka vastane andis viimases mängus loobumisvõidu. Nagu ma ütlesin, oleks võinud palju hullemini minna, aga kindlasti midagi lihtsat ei tule."

Delfi TV kommentaator Michel Lehtmets peab Kontaveidi šansse turniiril kaugele jõuda heaks. Isegi mõnevõrra paremaks kui tema tabeliveerandisse sattunud maailma esireketil Naomi Osakal, kelle tervis ja vorm on hetkel kogu tenniseavalikkuse jaoks suur küsimärk. "Kui Anetil see turniir väga hästi läheb ja ta veerandfinaalist mõtleb, siis võiks ta karta pigem Belinca Bencicit (Kontaveidile võimalik kolmanda ringi vastane - toim.). Üldpilt on selline, et saime suhteliselt hea loosi, aga naiste tennises võib kõike juhtuda. Ei oleks maailma suurim tenniseüllatus, kui mõlemad meie naised avaringis kaotavad," sõnas Lehtmets.

"Minu hinnangul on Anett praegu selgelt paremas seisus kui paar kuud tagasi. Tundub, et ta on mäng mängult parmaks läinud. Usun, et ta on ka ise praeguse olukorraga rahul. Kas ta just elu parimas vormis on, on raske öelda, aga arvan küll, et ta on õigel teel ning võib kõikide heade kokkusattumuste korral päris kaugele jõuda. Usun, et Aneti jaoks oleks väga suur pettumus, kui ta siin paari ringiga peaks piirduma."

Kuigi Kontaveit sai viimati ühel turniiril üle kahe võidu aprillis Stuttgartis, ei tohiks see fakt tema fänne muretsema panna, arvab tennisetreener Silver Karjus. "Ta on ka päris palju paarismänge mänginud. Ta on saanud mänge alla ja paarismängus häid võite saanud. Usun, et ta enesekindlus ja vorm peaks olema päris hea. Kõik oleneb vastastest ja sellest, kuidas tol päeval mäng välja tuleb. Usun, et ta on ennast korralikult ette valmistanud," sõnas Karjus.

Kontaveit ja Kanepi on ka kihlveokontorite arvates tänastes mängudes favoriidid. Kontaveidi võidu korral saab näiteks Paf.com-ist raha tagasi 1,20-kordselt, Sorribes Tormo võidukoefitsient on 4.70. Kanepi võidukoefitsiendiks on pakutud 1.38, Tatjana Marial 3.00.

Kanepi ja Maria kohtumine on kavas 9. väljaku päeva teise mänguna (esimene algab kell 18). Kontaveit ja Sorribes Tormo tulevad 6. väljakul platsile kolmandana. Delfi toob mõlemad kohtumised huvilisteni otseblogi vahendusel.

Kuula pikemat eelvaadet US Openile "Matšpalli" podcastist!
1x
00:00