Eestlannadele on kohapeal kaasa elamas mitmeid eestlasi, teiste seas ka Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint, kes raporteeris Delfile, et samaaegselt mänginud Kanepil ja Kontaveidil jagus toetajaid enam-vähem võrdselt.

"Kaia mängu oli vaatamas umbes 12-15 eestlast, Anetil samapalju. See seis jäi täna viiki," ütles Hint.

Kanepi mängust rääkides tõdes Hint, et tegemist oli väga ebamugava vastasega, kuid Kaia pani teise seti lõpust alates teise käigu sisse ning võttis lõpuks jõuga oma.

"Kui alguses pidasin mõlemaid oma mängudes suurteks favoriitideks, siis reaalne elu on selline, et tuleb minna väljakule ja need punktid koju tuua. Kaia vastane mängis väga ebamugavalt, praktiliselt kõik löögid olid lõigatud. Ise ta väga palju punkte ei võitnud, pigem üritas vastasel mänguisu ära võtta, mis tal esimeses ja suure osa teisest setist ka õnnestus. Kaia lihtvigade hulk oli päris suur. Teise seti lõous tegi ta aga ekstra sammu ja tõi mängu pöörde, mis andis talle kolmandaks setiks kindluse. Ta oli selgelt raskustes ega osanud oodata, et pall ripub nii madalal, tuleb teistpidi vindiga ja on kogu aeg mööda maad - selliseid rünnata ei ole võimalik. Üritas ja üritas, aga ei õnnestunud," rääkis Hint.

"Tal tuli natuke aktiivsem olla ja püüda vastaselt aeg ära võtta, et ta ei saaks neid vigureid teha. Loomulikult oli õnne ka, et see teise seti lõpp Kaia poole tuli, aga pean tunnistama, et ma olin kogu aeg kindel, et see niipidi läheb. Kaia oli kogu aeg mängus sees. Teame, et tal on olemas see võime tempot tõsta. Ta ei löönud käega ega loobunud, vaid üritas ja üritas. Lõpuks tõi see tulemuse!"

Kontaveidi võidust palju rääkida ei ole. Maailma 21. reket oli hispaanlast lihtsalt niivõrd üle. "Aneti mängust ei olegi väga palju rääkida. Täiesti erineva tempoga mäng. Hispaanlanna pidi nurgast nurka jooksma ja muudkui palle korjama. Anetil õnnestus täna kõik, alustades tõrjest või servist kuni selleni, et kui ta eksis, polnud sellest hullu, sest ta hoidis ikkagi oma ära," kommenteeris Hint.

Kumbki Eesti tennisist oma teise ringi vastast veel ei tea. Omavahel võivad nad kõige varem kokku minna veerandfinaalis, kuid selleks tuleb Kontaveidil enne potentsiaalselt alistada 13. asetusega šveitslanna Belinda Bencic ja maailma esireket Naomi Osaka ning Kanepil jagu saada 23. paigutusega Donna Vekicist ja 9. asetusega valgevenelannast Arina Sabalenkast, lisaks võib talle kaheksandikfinaalis vastu tulla veel 26. asetusega Julia Görges või 7. asetusega Kiki Bertens.