Soome antidopingu nõukogu vabastas Lallukka mullu juunis võistluskeelust, mis määrati talle 2011. aastal kasvuhormooni tarvitamise eest, mispeale kaebas WADA Soome antidopingu spordiarbitraaži.

CAS-i hiljutine otsus ütleb, et Lallukka rikkus dopingureegleid ning sai kaheaastase võistluskeelu ning sellega on kõik kahtlused, mis Andrus Veerpalu juhtumiga üles kerkisid, lõplikult kõrvaldatud. See tähendab, et kasvuhormooni testimise metoodika valiidsuses ja usaldusväärsuses pole enam mingit küsimust.

"WADA-l on hea meel, et sellisele otsusele jõudmisega on kõik Veerpalu juhtumis tõstatatud küsimused veenvalt vastatud ning WADA-l oli täielik õigus Lallukkat karistada," ütles pressiteates WADA peadirektor David Howman.

Eesti Antidopingu nõukogu liikme Kristjan Pordi sõnul lõpetab see nüüd igasugused vaidlused kasvuhormoonitesti metoodika pädevuse üle. "See peatükk on nüüd lõpetatud," sõnas ta.

Küll aga tuleb soomlastel ja rahvusvahelisel suusaliidul Pordi sõnul nuputada, kuidas käituda edasi Lallukka võistluskeeluga, mis algselt pidi kehtima 2011.-2013. aastani.

"Eks see ole unikaalne juhtum ja tõstatab küsimuse, kust seda mõõdupuud uuesti alustada," sõnas Port.