"Hooajal oli kindlasti plusse ja miinuseid. Plussiks oli järelkasvu jõuline esiletõus. Sel aastal pääses meil 7 distantsisõitjat, 8 sprinterit, Karel Tammjärv mõlemas, 30 parima sekka, seega kokku 14 meessportlast - see on rohkem, kui meil kunagi varem. Selle tulemusega oleme maailmas seitsmendal kohal."

"Probleem on selles, et meil on pikk varumeeste pink, aga puuduvad tähtmängijad," lausus Alaver ning lisas, et uueks ülesandeks saab olema noorte meeste seast maailmatasemel suusatajate üleskasvatamine.

"Naiste seas kahjuks seis nii hea ei ole. 30 parima sekka pääsesid vaid Triin Ojaste ning Piret Pormeister."

"Maailmameistrivõistlustel oli positiivne Peeter Kümmeli sprindi 6. koht. Kõige enam jääb kripeldama 4 x 10 kilomeetri teatesõidu kümnes koht. See oli meile väga valus kaotus nii moraalselt, kui finantsiliselt. Kaheksas koht oleks toonud väga korraliku olümpiakomitee toetuse, " nentis koondise peatreener ning lisas, et seljataha jäi vastuoluline hooaeg, kuid potensiaali seisu parandamiseks on.

Sel hooajal tegid viimased sõidud Eesti suusakangelased Andrus Veerpalu ning Jaak Mae. Kas lõppenud hooaeg jäi viimaseks ka Mati Alaverile, seda treener hetkel veel kinnitada ei osanud: "Spordimehed suure tõenäosusega lõpetavad. Ma enda kohta täna ei oska öelda. Peale Venemaale mineku on ka teisi variante ning neid ma praegu kaalun."