Bolšunov sattus Soomes uurimise alla jaanuarikuisel Lahti MK-etapil, kuna virutas teatesõidu lõpusirgel Joni Mäki suunas kahel korral suusakepiga ning rammis soomlase pärast finišijoont õlg ees jõuliselt pikali.

Bolšunov endal süüd ei näinud, teatades, et suusaklamber läks lahti ja ta ei saanud pidama. Kohtunikud arvasid aga teisiti ja diskvalifitseerisid Venemaa teatemeeskonna.

Täna teatas Soome politsei, et Bolšunovi juhtumi uurimine on nende jaoks lõppenud ja venelane pääseb kohtu alla minekust.

Eeluurimise lõpetanud Häme politseijaoskonna teatel vastas juhtum kerge rünnaku kriteeriumitele. Kohtu ette Bolšunov aga astuma ei pea, sest kannataja ehk Mäki ei ole venelasele karistust nõudnud. Samuti ei ole Soome suusataja nõudnud venelaselt kahjutasu.

Bolšunov on tagantjärele oma rumala teo eest ka vabandust palunud.

***

Ja veel,

Juba laupäeval näeb vaid Delfis otseülekannet Otepää Talveralli 4 kiiruskatsest. Vaatamiseks võid teha laupäeval ostu (3,49) või siis juba praegu hakata Delfi Kogupaketi tellijaks (esimene kuu on 1 euro). Tellimuse saab vormistada juba täna SIIT (link: https://lehed.delfi.ee/buy/iset160ralli)