Ves Sport kirjutab Rahvusvahelise Olümpiakomitee läbiviidud 2006. aasta Torino olümpia dopinguproovide järelkontrollist: "Ametlikud tulemused teatatakse hiljem. Allikailt, mis väärivad absoluutset usaldust, saime teada, et tuvastati vähemalt neli positiivset proovi. Need kuuluvad ühe riigi sama spordiala ühele või kahele sportlasele."

Ves Sport lisab, et nende allikate andmetel on vahele jäänud üks või kaks Eesti murdmaasuusatajat, tõenäoliselt Torino medalivõitjad, "Eesti spordilegendid Andrus Veerpalu ja / või Kristina Šmigun".

Teatavasti võitis Kristina Šmigun-Vähi Torinos kaks ja Andrus Veerpalu ühe kuldmedali.

"Saan praegu öelda nii palju: Eesti Antidopingu nõukogu töö on jooksnud liiva. Kahjuks on tegemist olnud kõva vastutöötamisega - mulle öeldi, et FISi (Rahvusvaheline Suusaliit - toim) ja WADA-sse (Maailma Antidopingu Agentuur - toim) ei tohi järelepärimist saata," lausus Eesti Antidopingu nõukogu liige ja kõneisik Kristjan Port Delfile.

Port lisas: "Seega ametlikku infot ei olegi saanud meieni liikuda, aga eks mulle ikka helistatakse ja räägitakse. Mitteametlikest kanalitest olen kuulnud, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee teeb uudise avalikuks pärast Sotši olümpiat, sest proovid ei puuduta seal võistlevaid sportlasi."

Ka ROK-i pressiatašee Emmanuel Moreau kinnitas Ves Sport-ile: tulemused avaldatakse hiljem.

Vene portaal märkis samas, et saab täie kindlusega väita: Vene sportlastest antud juhul jutt ei käi.