Välba pidas silmas eelkõige Martin Johnsrud Sundbyd, kelle ülekaal kõigi teiste ees oli äsja lõppenud Tour de Skil mäekõrgune. Sundby, nagu mitmed teisedki Norra koondislased, kasutavad astmaravimeid.

"See ärritab muidugi kõiki, et Norra koondise eest võistleb veel üks astmaatik. Kui arstid lubavad astmaravimi kasutamist, siis mis siin teha. Isiklikult ei saa ma siiski aru, kuidas ta hoolimata astmast nii hästi sõita suudab," on Välbe üllatunud.

Endine tippsuusataja nõustub Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, kelle sõnul võiksid kõik arstiravimeid kasutavad atleedid võistelda parasportlaste klassis.

"Olen öelnud kogu aeg seda sama. Sundby ütles hiljuti, et sõitis Oberstdorfis halvasti, kuna seal oli soe ja tal oli raske hapnikku saada. Nii pidigi ta enda sõnul ravimeid võtma."

"Kui inimene on nii haige ja suusatab sellegipoolest sedavõrd kiiresti, siis mõelge vaid, kui hea ta oleks veel tervena," arutleb Välbe.

Välbele tekitab muret, et Norras kasutab nii mõnigi suusataja astmaravimeid n-ö minidopinguna hingamise kergendamiseks, kuigi tegelikult neil astmat pole.

"Astmaravimid ei paranda iseenesest sooritust, kuid need aitavad kergemini hingata. Ma siiski ei usu, et see aitab distantsidel, mil pikkust 15 kilomeetrit või enam."

"Ma pole ise astmaatik, mistõttu ma ei oska selle täpset mõju hinnata. Kuid see fakt, et ka mitmed Norra noorsuusatajad kasutavad ravimit, on murettekitav."

Norralased olid Tour de Skil oodatult edukad, võttes naistest kolmik- ja meestest kaksikvõidu.

"Hooaja teisel MK-etapil Lillehammeris võttis Norra meeste teatesõidus kolmikvõidu. Sellist asja pole kunagi varem juhtunud. Mõistagi tapab selline domineerimine igasuguse huvi suusatamise vastu," lisas Välbe lõpetuseks.