Mäletatavasti jäid Seefeldis eestlastest veredopinguga vahele Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv ning lisaks Andrus Veerpalu hoolealune, kasahh Aleksei Poltoranin. Hiljem tunnistas ajakirjanduse vahendusel veredopingu tarvitamise üles ka Algo Kärp.

Uued detailid, mida FIS avaldas:

Andreas Veerpalu tunnistas uurimise käigus, et kasutas ajavahemikus 2017-2019 stabiilselt veredopingut. Värsket verd süstiti talle vahetult enne võistlust. Veerpalule määrati tagasiulatuvalt nelja-aastane võistluskeeld tänavu 2. jaanuari, mis kestab 2023. aasta 28. veebruarini. Kõik suusataja tulemused on alates 2017. aasta 22. veebruarist tühistatud.

Karel Tammjärv tarvitas lisaks veredopingule samuti kasvuhormooni. Mati Alaver küsis dr. Mark Schmidtilt - lisaks kontaktide vahendamisele ja kohtumiste koordineerimisele - sportlaste jaoks kasvuhormooni ning soovitas atleetidel juua soolvett ja võtta albumiini, et varjata veredopingu tarvitamist.

Kärp tunnistas uurimise käigus, et ta jõi võistluste järel suurtes kogustes soolavett ja kasutas albumiini. Nii varjas ta keelatud ainete tarvitamist. Keelatud võttena tehti talle veel ka insuliinravi. Kõik Kärbi tulemused alates 2017. aasta 22. veebruarist on tühistatud. Nii läheb tühistamisele ka Kärbi 16. koht 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamängude 50 km klassikasõidust.

Kuna Kärp tegi uurijatega koostööd ning tuli oma pattudega ise avalikkuse ette, siis tema võistluskeeld on võrreldes teistega lühem. Kärp ei tohi suusaradadel oma nägu näidata 2021. aasta 5. septembrini.

Uurijatele tunnistas oma patte ka Poltoranin. Hiljem meedias kõiki süüdistusi eitanud Kasahstani esisuusataja vahetas mitmel korral verd ning seda tunnistas ta ka uurijatele. Pettusega tegeles ta ka 2018. aasta Pyeongchangi talimängudel, kus ta püsis 50 km klassikasõidus pikalt medalikonkurentsis.

Poltoranini võistluskeeld kehtib sarnaselt Andreas Veerpalule ja Tammjärvele 2023. aasta 28. veebruarini.

Tammjärv ja Kärp tunnistasid mullu kevadel, et Saksa dopinguarsti Mark Schmidti kontakti vahendas neile treener Mati Alaver. Veerpalule, Tammjärvele, Poltoraninile ja ka Alaverile määras FIS lõpuks nelja-aastase võistluskeelu. Ise dopingu tarvitamist üles tunnistanud Kärp sai FIS-ilt lõpuks kahe ja poole aastase võistluskeelu.

Novembri keskel määras Harju maakohus Alaverile dopingu tarvitamisele kallutamise eest tingimisi aastase vanglakaristuse pooleteist aasta pikkuse katseajaga.

Poltoranini juhendaja Andrus Veerpalu saatuse osas on aga küsimärgid. Veerpalule määrati sarnaselt teistele esmalt ajutine võistluskeeld, kuid sealtmaalt on asjad viibinud. Detsembris jäi ta Eesti meistrivõistlustel fotokaamera ette, võistlusrajal viibinud laste Anlourdeesi ja Andersi suusakepid peos. Võis kahtlustada, et ta aitas oma järeltulijaid, mida ka ajutise võistluskeelu all olles teha ei tohi. Kuna Veerpalu osas pole ühtegi otsust FIS-i poolt jätkuvalt tulnud, kahtlustatakse, et ta on oma süüdimõistmise spordikohtusse (CAS) edasi kaevanud.