FIS alustas Veerpalu suhtes distsiplinaarmenetlust seoses Seefeldi MM-il lahvatanud dopinguskandaaliga ja kahtlustusega, et läbi oma poja ja kasahh Aleksei Poltoranini tegeles keelatud võtetega ka Andrus ise.

Veerpalu protesti ajutise juhendamiskeelu suhtes lükkas CAS 6. märtsil tagasi. Samuti lükati tagasi Veerpalu laste (pole täpsustatud, kelle täpsemalt) palve oma isa juhendamiskeeld tühistada, kuid üks kohtuasi on FIS-i kinnitusel Šveitsi kohtus ikka veel pooleli.

FIS-i kinnitusel esitas Innsbrucki prokuratuur hiljuti Veerpalule kriminaalsüüdistuse.

FIS-i antidopingu osakonna juht Sarah Fussek ütles Delfile saadetud kirjas, et kuigi Aleksei Poltoranin ja Andreas Veerpalu tunnistasid oma osaluse organiseeritud veredopinguskeemis üles, jätkab Andrus Veerpalu oma seotuse eitamist ja väidab, et ei tea selliste keelatud meetodite kasutamisest midagi.

Poltoranin ja Andreas Veerpalu said mõlemad nelja-aastase võistluskeelu, mida CAS-i edasi ei kaevatud ja mis on täielikult jõustunud.

FIS algatas ka Andrus Veerpalu suhtes distsiplinaarmenetlust seoses tõsise kahtlustusega keelatud dopingumeetodites osalemises ning määras talle esialgse võistluskeelu, mis 31. jaanuaril FIS-i antidopingu osakonna poolt kinnitati.

"FIS teeb koostööd Saksa ja Austria jõuorganitega, kes on meiega jaganud oma uurimise tulemusi. Just hiljuti esitas Innsbrucki prokuratuur Andrus Veerpalule kriminaalsüüdistuse," ütles Fussek.