"Sportlane on sportlane, tihtipeale jääb ju kooliharidus lünklikuks ja tea, paljukest seda oma mõtlemistki on ja nii edasi," lausus Sõõrumaa ERR-ile antud intervjuus, kui vastas küsimusele, mida ta dopinguskandaalist kokkuvõttes arvas.

Avaldame täies mahus Urmas Sõõrumaa avalduse:

Hea Spordirahvas,

Soovin selgitada oma mõtet, mis ERR-ile antud intervjuus emotsionaalsel hetkel omandas poolikult sõnastatuna ja kontekstist väljavõetuna teise tähenduse.

See, kui suurt tarkust ning tugevat vaimu nõuab sportlasena läbilöömine ja maailma tippu jõudmine, on erakordne ja väljaspool igasugust kahtlust. Oma sõnadega rõhutasin täiskasvanud sportlase vastutust – nimetatud sportlased olid täiskasvanud ning seega pidid olema täiesti suutelised aru saama oma otsuste sisust, tähendusest ja tagajärgedest. Tõsiasi, et täiskasvanud sportlane on täielikult pühendunud spordieesmärgile ja seda sageli paratamatult osaliselt hariduse arvelt, sest spordikarjääri ja haridust võib olla keeruline ühildada – see ei ole halvustav, vastupidi – nii täielik pühendumus väärib austust.

Juhin tähelepanu hoopis laiemale probleemile – peame veel ja veel ka täiskasvanud sportlastele regulaarselt üle selgitama puhta spordi põhimõtteid.

Vabandan kõigi ees, keda mu ebaõnnestunud sõnadevalik riivas.