"Hetkel on see Norra siseasi. FIS-il ja WADA-l on õigus muuta otsust, mille peab langetama Norra Antidopingu Agentuur," ütles Lewis, kes ei nõustunud üldse spekuleerima, kas, millal ja kui kaua Johaug võistlusradadelt eemale jääb.

"Ma ei tea juhtumist rohkem, kui on kirjutatud meedias," lisas FIS-i boss, kelle sõnadest jääb mulje, et Norra alaliit ja dopingukütid polegi antud küsimuses FIS-iga ühendust võtnud.

"Loomulikult on see eesootavate Lahti maailmameistrivõistluste valguses halb reklaam, aga enne kui me Johaugi hukka mõistame, peaksime saama rohkem informatsiooni."

Lahti MM-i peakorraldaja Janne Leskinen seevastu usub, et Johaugi juhtum ei mõjuta nende võistluste õnnestumist, sest publik tuleb kohale ikka kohalike tippude pärast. Lahti suusaalade MM toimub 2017. aasta 22. veebruarist 5. märtsini, kohe pärast Otepää MK-etappi 18. ja 19. veebruaril.

Johaug teatas eilsel pressikonverentsil, et on jäänud vahele keelatud ainega klostebool, mis sisaldus tema huulekreemis Trofodermin. Ta polnud enda sõnul sellisest keelatud ainest midagi kuulnud ning usaldas täielikult koondise arsti, kes tunnistas ravimi ohutuks.