"Kui noor Rootsi staar Frida Karlsson mõned nädalad tagasi Ruka MK-etapil vastu jalutas, ei olnud see enam sama naine, kes eelmisel talvel Seefeldi MM-il medaleid noppis. Karlssoni põsed olid naissoost vastupidavusala sportlase kohta ebanormaalsed. Ta paistis närtsinud. Veel pool aastat tagasi võrreldi tema keha lihaselise Marit Björgeniga," kirjutab Silvennoinen Iltalehtis.

Karlsson Rukal starti ei tulnudki. Rootsi koondise ametnike teatel ei läbinud ta rutiinset tervisekontrolli.

Kaks nädalat tagasi teatasid norralased, et samal põhjusel - tervisekontrollis ilmnenud probleemid - jääb võistlusradadelt eemale Ingvild Östberg.

Niisamuti nagu Karlsson, näeb silmnähtavalt kõhnem välja ka venelanna Natalja Neprjajeva, kes tunnistas Kuusamos, et üritab end füüsiliselt piitsutades Johaugiga sammu pidada. "Ma olen mõned kilod kergem kui aasta tagasi. Muidugi ma üritan Johaugile järgi jõuda," ütles ta.

Johaugile lähemale jõudmisest ei saa Neprjajeva puhul aga juttugi olla, sest pühapäevases 10 km vabatehnikasõidus Davosis oli ta alles 17., kaotades hooaja neljanda võidu noppinud Johaugile ajaga 1.44,7.

"Peame kõvasti tööd tegema, sest Therese domineerib kindlasti ka järgmisel aastal," sõnas Seefeldi MM-il rootslanna Charlotte Kalla, kes Davosis piirdus 10. kohaga, kaotades Johaugile 1.19,2-ga.

"Therese Johaug põrmustab oma konkurendid ka füüsiliselt. Tema konkurendid üritavad temaga karmidel treeningutel sammu pidada. See tundub olevat liiga kaugele läinud, eriti Östbergi ja Karlssoni puhul. Samal ajal pole toitumisprobleemidele piisavalt tähelepanu pööratud," lisab Iltalehti ajakirjanik.

"Johaug on end arendanud kaalu juurde võttes. Samal ajal on ta väga väike ja kerge. Teised üritavad teda peegeldada," ütles Iltalehti ekspert Toni Roponen.

"Östberg oli üks maailma tugevamaid suusatajaid, aga sellest ei piisanud. Ta on Johaugi toakaaslane ning mõtleb kahtlemata öösiti uinudes, et Therese on number üks ja tema number kaks. Siis nad hakkavad liiga palju trenni tegema, et olla nagu Johaug."