Kaks nädalat tagasi sai avalikuks, et Johaug andis septembri alguses Itaalias Livignos positiivse proovi, mis sisaldas steroidi klostebooli. Norralanna väitel sattus see tema kehasse kreemi Trofoderminit määrides, mida ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks ega pannud tähele selles sisalduvat keelatud ainet. Kogu süü võttis enda kanda koondise arst Fredrik S. Bendiksen, kes viimasel pressikonverentsil ametist tagasi astus.

Täna hommikul nõustus Johaug Oslos uuesti ajakirjanikega kohtuma. "14 päeva pärast pressikonverentsi on olnud väga kurnavad. Mul oli aega vaja," rääkis Johaug Norra meedia ees.

Küsimusele, mida ta arvab inimestest, kes tema versiooni dopingujuhtumist ei usu, vastas naine: "On väga kummaline, et inimesed ei usu seda, mida ma öelnud olen, sest ma olen olnud väga avatud ja aus ning rääkinud teile kogu loo."

Johaug puhkes ka täna pressi ees nutma. "Inimesed võivad uskuda, mida nad tahavad. Minu versioon on õige. Mind kurvastab, kui mind ei usuta. Mul oli huulel väga valulik haav. Said Fredrikult kreemi, mida kasutasin kümme päeva. Võtsin hotellitoas kreemi välja ja viskasin pakendi ära. Fredrik kinnitas, et selles kreemis on ainult lubatud ained," jätkas ta.

"Olen saanud Norra inimestelt tohutult toetusavaldusi. Seal on nii palju armastust, mille eest ma neid kõiki tänan. Koondise tüdrukud ja kogu süsteem on sel keerulisel ajal minu selja taga olnud. Sama kehtib mu perekonna kohta."