Skandinaavia karikavõistluste avaetapi kolmel võistluspäeval on kavas eraldistardist klassika - ja vabatehnikadistantsid ja klassikasprint.

Nimekaid sportlasi leiab mitme riigi koondislaste seast -  Ingvild Flygstad Oestberg, Marte Elden, Britta Norgren, Trond Iversen, Morten Eilifsen, Rickard Andreasson, Roman Leibjuk,  Keijo Kurttila, Kusti Kittilä, Olli Ohtonen jne.   

Eestlastest tasub silma peal hoida sellel hooajal juba ka MK sarjas võistelnud Triin Ojastel, Kaspar Kokal ja Karel Tammjärvel.

Ojaste teeb kaas kõigil kavasolevatel distantsidel, Tammjärv on stardis reedel ja pühapäeval kui sõidetakse 15 km klassika ja – vabatehnikadistantsid. Kokk osaleb klassikasprindis ja 15 km vabatehnikasõidus.

Kokku on eestlasi stardis 34, nende hulgas ka kogu juunioride koondis/Nordecon Team.

Üldse on võistlustele registreerunud  442 suusatajat, nendest 256 meest ja 186 naist.

Rajale on oodata sportlasi enam kui kümnest riigist, nende seas lisaks Skandinaavia ja Balti riikidele ka võistlejad Venemaalt, Ukrainast, Saksamaalt ja sellistest eksootilistest suusamaadest nagu Keenia, Armeenia  ja Uus-Meremaa.

Seitsmendat  korda Eestis aset leidev Skandinaavia Karikavõistluste etapp toimub 6.-7. veebruaril Jõulumäe Tervisespordikeskuses.