"Karel Tammjärv valmistub U-23 MM-iks ning Algo Kärp ja Aivar Rehemaa keskenduvad kahele järgmisele klassikaetapile Nove Mestos ja Szklarska Porebas. Ning Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal ei olnud ka põhjust Rõbinskisse eriti kedagi saata," rääkis Olle Delfile.

11. veebruaril on Nove Mestos kavas meeste 30 ja naiste 15 km ühisstardist klassikasõidud ning päev hiljem teatevõistlused. 17.-18. veebruarini Poolas Szklarska Porebas sõidetakse sprinte ning 10 ja 15 km klassikadistantse.

U-23 MM peetakse 20.-26. veebruarini Türgis Erzurumis. "Tammjärv ja Eesti meistrivõistluste kolmanda koha mees Raido Ränkel sõidavad järgmise nädala keskel juba Davosi harjutama," lisas Olle.

Eesti koondise otsuse Rõbinski etapp vahele jätta tingis Olle sõnul osaliselt ka külm ilm. Samal põhjusel jättis Venemaale minemata ka näiteks MK-sarja üldliider Dario Cologna.

"Kindlasti mitte vähem oluline põhjus eelmistest oli ka see, miks Dario Cologna minemata jättis - seal lubab äärmiselt külma ilma ning sellega riskida ei olnud mõistlik. Treeningtingimused siin Otepäälgi on sellised, et täna keegi kindlasti suusatama ei lähe. Tegeletakse tubasemate toimingutega ja tehakse kolm-neli päeva rohkem jõuharjutusi. Ideaalis see muidugi hea ei ole, aga palju hullem oleks üritada 25-30 külmakraadiga suusatama minna. Kui siis haigestud, võid põhimõtteliselt hooajale juba joone alla tõmmata. Sellest kosuda ja uuesti hakata sportlikku vormi leiutama... Selleks ajaks on hooaeg juba lõppenud."