Delfile saadetud vastuses selgusid Andrus Veerpalule esitatava süüdistuse tagamaad.

"Teda süüdistatakse selles, et ta panustas spordipettustesse veredopingu ja keelatud ainete tarvitamise kaudu, muutes oma toa Seefeldis toimuvatel Põhjamaade maailmameistrivõistlustel asuvas majutusruumis sportlasele ja dopinguarstile kättesaadavaks vere dopingu tegemiseks.See toob kaasa pettusekahjustused, mis ulatuvad 5000 euroni. "


Seni oli Innsbrucki prokuratuur spordipettuse süüdistuse esitanud eestlastest vaid Andreas Veerpalule ja Karel Tammjärvele, Austria suusatajad Max Hauke ja Dominik Baldauf on kriminaalkaristuse juba kätte saanud. Kas kohtu ette antakse ka viies Seefeldis arreteeritud sportlane, Kasahstani suusataja ja Veerpalu hoolealune Aleksei Poltoranin, pole teada.

Täna avaldas Innsbrucki regionaalkohus, kes 8. oktoobril Andrease juhtumit menetlema hakkab, et teda süüdistatakse 300 000 euro väärtuses varalise kahju tekitamises läbi spordipettuse.

Delfile teadaolevalt peatus Veerpalu Seefeldis Kasahstani koondise hotellis, kus ta meie eest oma poja arreteerimisele järgnenud päeval ära põgenes.
Andrus Veerpalu peatus Seefeldi MM-i ajal hotellis Excelsior

Suusatreener Mati Alaver mõisteti mullu novembris süüdi dopingu tarvitamisele kallutamises. Riigiprokuratuuriga sõlmitud karistusleppe kohaselt määrati Alaverile aastane tingimisi vangistus poolteiseaastase katseajaga.