„Triin oli tubli, et esimesed punktid kätte sai. Enne MK hooaega ei olnud seisund just kõige parem ning tema osalemine siin oli küsimärgi all. Veerandfinaalis kaotas ta parimatele 8 sekundit. Sealt on juba keeruline ettepoole tõusta, sest naistel on tasemevahe suhteliselt selgelt paigas. Et sealt kõrgemale püüelda, pidanuks keegi teine juba ebaõnnestuma,” ütles Tanel Ojaste Delfile. „Triin tegi isegi hea esituse. Ta pole varem Kuusamos kvalifikatsioonist edasi saanud, alati on napilt 30 piirimaile jäänud. Seekord oli tal veerandfinaali jõudmisel õnne.”

Eesti meessprinterite esitusega jäi Ojaste samuti rahule. „Timo võttis siit kindlasti maksimumi. Natuke rohkem lootsin Kein Einastelt, aga selline see seis praegu on. Eelsõit oli tal korralik, aga veerandfinaalis vajus lõpp natuke ära. Üks käik jäi lihtsalt puudu. Peeteril samamoodi. Viimase tõusu peal oli veel kõik võimalik, edasipääs polnud kaugel. Tema esitust hindaksin väga heaks, aga väikese miinusega. 13. koht pole sugugi halb,” hindas treener.

Pikema analüüsi võistluspäeva kohta teevad suusasprinterid täna õhtul. „Peame õhtul maha istuma ja tänase päeva läbi analüüsima. Praegu kohe jalapealt ei oskagi öelda, mis puudu jäi. Suuskade taha kellelgi kindlasti midagi ei jäänud. Ning lumesadu, mis hiljem pihta hakaks, puudutas rohkem poolfinaalides osalejaid. Timo sõidu alguses sadas juba natuke, aga samas olid olud kõigile võrdsed. Väikesed nüansid võib-olla mängisid rolli, näiteks finaalsõit oligi 10 sekundit aeglasem. Midagi mõjutas see kindlasti,” rääkis Ojaste.

Eesti sprinterite lõplikud kohad Kuusamo MK-etapil: Mehed: 12. Timo Simonlatser, 13. Peeter Kümmel, 25. Kein Einaste, 32. Karel Tammjärv, 37. Raido Ränkel, 39. Algo Kärp, 78. Aivar Rehemaa. Naised: 30. Triin Ojaste, 32. Piret Pormeister, 51. Laura Rohtla.