Soome spordijurist ja rahvusvahelise spordiarbitraaži (CAS) vahekohtunik Olli Rauste on FISi teavituspoliitikast hämmeldunud, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kuigi Johaugile määrati esialgne võistluskeeld juba oktoobris ja eile teatas Norra antidopinguagentuur, et norralanna ajutist keeldu on pikendatud kuni 19. veebruarini 2017, pole FISi lehel selle kohta ühtegi märget.

"Selline asi on väga üllatav. Tekib küsimus, kas Norra antidoping pole FISile selle kohta ametlikku informatsiooni saatnud," imestab Rauste.

Soome juristil on ka FISi juhtivametnike tegevuse kohta oma arvamus. "FISi peasekretär Sarah Lewis avaldas algul silmakirjalikult arvamust, et FIS pole seda infot saanud. Ja samal ajal on FIS avaldanud Norra suusaliidu pressiteate, kus selgitati, et Johaugi positiivne dopinguproov oli tingitud huulekreemi kasutamisest ja norralanna pole midagi valesti teinud. See avaldati sõna-sõnalt," kurjustab Rauste.

Norra antidopinguagentuur on teinud ettepaneku määrati Johaugile 14-kuuline võistluskeeld, kuigi tavaliselt toob anaboolse steroidi kasutamine kaasa 4-aastase keelu. Norra olümpiakomitee distsiplinaarkomisjon hakkab murdmaasuusataja karistamist arutama jaanuari lõpus.

Therese Johaugi info FISi lehel