Vastava otsuse avalikustas täna Rahvusvahelise Olümpiakomitee distsiplinaarkomisjon. Lisaks jääb Legkov ilma ka 4x10 km teatesõidu hõbemedalist, mille venelased Sotšis võitsid. Olümpiahõbedast jäävad seega ilma ka Dmitri Japarov, Aleksandr Bessmertnõhh ja Maksim Võlegžanin.

Lisaks Legkovile tühistati ka suusataja Jevgeni Belovi tulemused. Belovi parimaks soorituseks oli Sotšis 18. koht suusavahetusega sõidus.

Nii Legkovile kui ka Belovile määrati eluaegne olümpiamängudel osalemise keeld. Ülejäänud karistuste täpsed pikkused ja ulatused peab määrama Rahvusvaheline Suusaliit FIS.

ROK-i distsiplinaarkomisjon teatas, et mõlemale mehele määrati nii karm karistus, kuna nad leidsid kindlaid tõendeid, et mõlemad rikkusid Sotši olümpial dopingureegleid.

Legkovile ja Belovile karistuste määramisel sai otsustavaks sõltumatu eksperdi Richard McLareni poolt koostatud raport, mis tõestas venelaste riiklikku dopinguprogrammi Sotši olümpial. Lõpliku otsuse langetas distsiplinaarkomisjon, kuhu kuulusid hispaanlane Juan Antonio Samaranch juunior, sakslane Patrick Baumann ning šveitslane Denis Oswald.

Nii Legkov kui ka Belov on lubanud pöörduda Rahvusvahelise Spordiarbitraaži poole. Seda tehakse homme või ülehomme.

34-aastase Legkovi diskvalifitseerimise järel tõuseb praeguse seisuga olümpiavõitjaks tema kaasmaalane Maksim Võlegžanin, hõbedale teine venelane Ilja Tšernoussov ja pronksile norralane Martin Johnsrud Sundby. Samas tasub meeles pidada, et Võlegžnin kannab alates eelmisest aastast esialgset võistluskeeldu ja tema tulevik ei ole ka veel lõpuni selge. Võlegžaninit kahtlustatakse ka dopingu tarvitamises Sotši olümpial, kuid see ei ole veel ametlikku kinnitust leidnud.