Quebeci minituur lõppes lõpuks Stina Nilssoni võiduga. Teiseks tuli Johaug, kolmandaks Östberg ning neljandaks soomlanna Krista Pärmakoski.

Soomlased on turris, kuna selline järjestus tähendas, et Johaug tõusis hooaja kokkuvõttes Pärmakoskist mööda. Johaug sai nii MK-sarja koondtulemusena kolmanda ning Pärmakoski neljanda koha. Kahte kanget jäi lahutama ainult kuus punkti.

Soomlased on aga veendunud, et head sõbrannad Östberg ja Johaug leppisid eelnevalt omavahel kokku, et Östberg kingib Quebeci minituuri teise koha Johaugile ja lepib ise kolmanda kohaga. Nii aitas ta väidetavalt sõbranna hooaja kokkuvõttes kolmandaks. Reaalsuses oligi nii, et kahe norralanna vahel eriliseks heitluseks ei läinud ning Johaug alistas Östbergi juskui muuseas.

Ilta-Sanomate veergudel kritiseeris norralannade tegevust Soome koondise juht Anssi Pentsinen. Soomlase sõnul läks norralannade susserdamine ka Pärmakoskile kalliks maksma. Hooaja kokkuvõttes neljandaks langemisega kaotas Pärmakoski 3100 eurot. Pentsineni sõnul ei käitunud norralannad kõige tipuks ka sportlikult.

VG uuris nüüd ka Östbergilt, kas ta kinkis hooaja viimasel sõidul Johaugile teise koha. „Olen kuulnud, et sellisel teemal arutletakse,“ sõnas Östberg. „Võin öelda, et kui asi oleks lõpuks sprindi peale läinud, siis oleks Therese nagunii mind võitnud. Teiseks tuleb lisada, et meeste puhul oleks sellist asja kohe kiidetud ja nimetatud neid geeniusteks. Loomulikult me aga ei teinud seda ning on kummaline selliseid süüdistusi kuulda.“

NRK eksptert Fredrik Aukland ütles kohe sõidu järel, et tema arvates andis Östberg liiga kergelt alla ja ei asunudki Johaugiga võitlema.