Sõitu üldarvestuse kümnenda naisena alustanud Pärmäkoski varises finišijoont ületades kokku ning vaid tänu kõrvalisele abile suudeti soomlanna finišisirgelt ära toimetada. Soome koondise peatreeneri Matti Haavisto sõnul kannatas neljakordne olümpiamedalist krampide all.

Pärmäkoski seisund pani ka konkurendid muretsema. "Ma ei tea, mis seisundis ta on," rääkis väljaandele Expressen Rootsi täht Charlotte Kalla.

"Loodetavasti paraneb ta kiiresti," lisas norralanna Astrid Uhrenholdt Jacobsen. "Ta ütles mulle, et viimased kolm kilomeetrit olid kohutavad. Paljud meist kukkusid täna kokku. Uhrenholdt Jacobsen, kes ühtlasi sportlaskarjääri kõrvalt meditsiini õpib, aitas finišis Pärmäkoski eest hoolt kanda enne, kui soomlanna sealt ära viidi.

"Nad ütlesid mulle, et see juhtus energia puudumisest," jätkas norralane. "Paraku võib suusatuuridel seda ette tulla."

Soome koondise füsioterapeut Jari Räisanen tunnistas pärastlõunal Rootsi meediale, et Pärmäkoski tunneb end juba paremini ja on võimeline sööma. Siiski läks soomlannal aega, kuni ta suutis ise juhtunust rääkida.

"Ma ei mäleta midagi pärast kokku kukkumist," rääkis Pärmakoski. "Mõistan täiesti, et teised muretsesid."

Pärmäkoski tunnistas, et sõidu tempo oli tema jaoks täna liiga kiire. "Aga ma jõudsin lõpuks finišisse ja siis alles hakkas pingutamine ellujäämise nimel," muigas soomlanna. "Finišis tabasid mind väga valusad krambid. Nüüd on kõik õnneks korras. Suusatuur jätkub ja tegelikult oli lõbus sõit!"

29-aastasele Pärmäkoskile läks protokolli kirja 17. aeg. Sõidu võitis MK-sarja liider Therese Johaug.