Kuna Bolšunov arvas, et Mäki blokeeris teda lõpusirgel määrustevastaselt, virutas ta soomlase suunas suusakepiga ning sõitis finišijoone ületamise järel Mäkile veel ka jõhkralt sisse, nii et viimane pikali lendas.

"Olenemata reeglitest, mõistan mõnes mõttes Bolšunovi närvilisust. Igaüks, kes videot vaatab, näeb, kui taktikaliselt nutikalt Mäki Bolšunovi nurka surub. Ta ei üritanudki mees-mehe vastu võidelda," ütles Iltalehti suusaekspert Roponen.

Soomlane leiab, et kui Bolšunov jäänuks lõpusirgel Mäkile ette, oleks tema kaasmaalased intsidendi osas hoopis teistsugusel arvamusel.

"Mäki ei rikkunud reegleid, kuid kasutas eesõigust. Oma suusajoone valis ta enne lõpusirge algust. Pärast seda ei tohi enam joont muuta. Aga kui see oleks juhtunud vastupidi, oleks Joni Mäki olnud närvis ja Soome publik olukorda hoopis teisiti näinud," on Roponen kindel.

Bolšunovi käitumine oli suusaeksperdi sõnul küll ebasportlik, kuid tuleb arvestada, et venelane ongi väga emotsionaalne suusataja. "Kui olete kuumavereline ja impulsiivne tüüp, on emotsioone raske enda sees hoida. Kuid samas on täiesti selge, et loomulikult tuleb emotsioone kontrollida."

Bolšunov ja Venemaa teatenelik said Lahtis kolmanda koha, kuid venelase raevupurske järel meeskond diskvalifitseeriti.