Kontiolahti laskesuusatamise MK-etapp on kavas 28. - 29. novembrini. Rukas toimuv põhja suusaalade MK-etapp on planeeritud aga 27. - 29. novembrini.

"See oli veidi häiriv, kui esmakordselt kuulsin sellest. Soome spordikommuun peab nüüd valima, missugust võistlust külastada," rääkis Iltalehti vahendusel Kontiolahti võistluse peakorraldaja Sami Leinonen. "Meie võimalus kuupäevi mõjutada oli olematu. Kuupäevad tulid Rahvusvaheliselt Laskesuusaliidult (IBU)."

Kui Ruka MK-etapp, kus võistlevad murdmaasuusatajad, kahevõistlejad ja suusahüppajad, on toimunud juba viimased 10 aastat novembrikuu viimasel nädalavahetusel, siis Kontiolahti laskesuusatamise etapi toimumisaeg on ikka muutunud. Näiteks lõppenud hooajal sõideti Soomes alles märtsis.

"Selline olukord pole meie talispordi jaoks just optimaalne," sõnas Soome suusaliidu juht Ismo Hämäläinen. "Kui mõelda viimaste aastate peale, siis Kontiolahtis on toimumisaeg ikka muutunud. Kui püüaksime Ruka etappi ära tõsta, siis võime sellest üldse ilma jääda."