Olümpiavõitja ja maailmameister Therese Johaug teatas eelmisel neljapäeval, et tema 16. septembril võetud dopinguproovist leiti anaboolse steroidi klostebooli kasutamise jälgi. Positiivsed olid nii A kui B proovid. Norralanna sõnul sattus dopinguaine tema organismi huulekreemi Trofodermini kaudu.

"Spetsialistidel oli aega kaks nädalat ette valmistada, et kuidas seda vastikut asja selgitada. See oli norralaste viis," sõnas Kyrö Johaugi selgituste kohta.

Kyrö leiab, et Johaugi ja hiljuti astmaravimi kasutamise eest karistada saanud Martin Johnsrud Sundby juhtumid võivad olla kõigest jäämäe veepealne osa.

"Mul on neist kahest sportlasest kahju. Nad peavad kandma vastutust terve süsteemi eest. Johaug mõistab, kui kibe see koht on. Mitte keegi ei tea, kui palju sportlaseid käitus samal viisil kui tema. Ja siis jääd kogemata vahele, halb õnn," rääkis Kyrö.

Soomlane avalikustas intervjuus, et teda meelitati aastaid tagasi Norra murdmaasuusatamise koondise treeneriks.

"2000. aastal oli Norras tippspordi seminar ja ma osalesin kutsutud külalisena. Üks Norra tähtis tegelane kutsus mind kõrvale ja küsis, kui kaua minu leping Soome suusaliiduga kehtib ja kas see on lõpetatav," rääkis Kyrö, lisades, et kui ta oleks selle pakkumise vastu võtnud, võinuks paljud ebameeldivad asjad juhtumata jääda.

Septembri alguses otsustas Soome Suusaliit Kyröle määratud eluaegse keelu tühistada, mis tähendab, et skandaalne soomlane saab taas suusatreenerina töötada.