"Torino olümpiamängud olid minu karjääri lõppfaasis. Ma olin elu parimas vormis ja teinud kõik õigesti. Ma polnud kunagi tugevam olnud. Arvasin, et tuleb kuld," rääkis Neumannova TV2-le.

"Aga ma olin väga üllatunud, kui Šmigun-Vähi alles päev enne võistlust Torinosse kohale ilmus. Olin Pragelatos (seal toimusid suusavõistlused - toim.) treeninud neli nädalat. Teised riigid saabusid võib-olla nädal varem, aga Šmigun-Vähi alles päev enne. Arvan, et ta võis viimased trennid teha kohas, kust dopingukütid teda ei leidnud. Ta üllatas mind. Ta oli liiga tugev," lisas nüüdseks 43-aastane endine Tšehhi suusataja.

"Ma ei mõelnud toona üldse Šmigun-Vähi peale, sest pidin keskenduma iseendale, mitte sellele, mida teised tegid, aga Šmigun-Vähi ja mõned teised sportlased... Ma ei suuda seda uskuda."

Nagu mitmed teised sportlased, on ka Neumanova Šmigun-Vähi dopingujuhtumi kohta järelpärimisi teinud. "Midagi pole muutunud. Ma küsisin seda Tšehhi olümpiakomiteelt kolm nädalat tagasi, aga nad vastasid, et neil pole mingit informatsiooni, mida saaks avaldada. Mitte midagi. Kõik selles juhtumis toimub laua all," lisas ta.

"Kümme aastat tagasi oli lihtsam petta"

Neumannovalt küsiti, kas suusatamine on tema arvates tänapäeval puhtam kui kümme aastat tagasi. "Ma olen selles absoluutselt veendunud," vastas ta. "Kümme aastat tagasi oli lihtsam petta. Mõned ilmselt proovivad praegugi, aga testimine on arenenud. Kaotasin dopingu tõttu piisavalt palju tiitlivõistluste ja MK-etapi esikohti. Mul on palju halbu mälestusi."

Norralased ei saanud muidugi üle ega ümber Therese Johaugi ja Martin Johnsrud Sundby juhtumist, mille kohta Neumannoval selge seisukoht puudub. "Ma ei ole Therese juhtumi üle otsust langetanud. Aga ma lihtsalt ei usu, et see juhtus. Olen kohtunud inimestega nagu Trude Dybendahl, Bente Skari ja Marit Björgen jne. Tean, kui populaarsed nad on. Ja tean, kui tugevad nad olid. Ma loodan tõesti, et see, mis nad (Sundby ja Johaug - toim.) ütlevad, on tõsi. Need kaks juhtumit oleksid suusatamisele hävitava mõjuga," sõnas Neumannova.