Kyrö on üllatunud, et pärast seda, kui neljakordse olümpiavõitja Mo Farahi ekstreenerile Alberto Salazarile määrati dopingureeglite rikkumise eest nelja-aastane tegutsemiskeeld, pole ükski sportlane karistada saanud. Ainus, kes selle juhtumiga seoses veel vahele võeti, oli doktor Jeffrey Brown.

USA antidopinguagentuur USADA leidis pika uurimise järel, et Salazar, kes oli USA-s projekti Nike Oregon Project (NOP) jooksukeskuse peatreener, vahendas sportlastele testosterooni ja üritas dopinguproove võltsida.

"Mida tegid WADA JA USADA? Neil oli Salazari kohta paar vihjet ja nad uurisid neid, kuid ühtegi sportlast vahele ei jäänud. Mis mõte sellel kõigel oli?" küsib Kyrö, vahendab Ilta-Sanomat.

"Kümne aasta jooksul on Salazari õpilased võitnud kotitäie medaleid, kuid ainsatki sportlast vahele ei võetud. USA vägevad uurimisorganid ei sattunud isegi hämmingusse, et juhtumit uuriti analoogselt Moskva antidopingulaborile," tõmbas Kyrö paralleeli ameeriklaste ja Venemaa korrumpeerunud dopinguametnike vahele.

USADA-t nimetas Kyrö agentuuriks, kelle ainsaks eesmärgiks on Venemaa sportlaste vastast kampaaniat teha. "Kui venelaste dopinguproove kontrollitakse kaheksa aastat hiljem uuesti üle, ei tohiks see olla nii raske ülesanne, et üks Salazari õpilane vahele võtta," lisas Kyrö.

Kyrö sai 2001. aasta suusatamise MMil lahvatanud dopinguskandaali tõttu eluaegse treenerina tegutsemise keelu.