Ajalehe Krone Zeitung teatel andis Preidler end pühapäeval Grazi linnas ise üles ning on juba ka ajakirjandusega suhelnud.

"Ma tegin dopinguülestunnistuse. Ma lasin oma verd välja võtta, aga ei pannud seda kunagi sisse tagasi. Kuid juba selline mõte ja soov on kuritegu," ütles Preidler ajalehele.

"Viimased päevad on olnud õudusunenägu. Ma ei saanud enam magada ega süüa. Ma ei tea, kas mind nüüd süüdi mõistetakse. Ma ei tea, mida see dopingutohter on rääkinud. Aga ma ei saanud enam selle saladusega elada."

Dopingutohtri kliendid
Mark Schmidtilt keelatud abi saanud sportlastest on praeguseks teada 7 nime: suusatajad Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu, Aleksei Poltoranin, Dominik Baldauf ja Max Hauke ning jalgratturid Stefan Denifl ja Georg Preidler.

Küsimusele, kuidas tema kolmapäeval Erfurdist kinni nabitud ja viimaste andmete kohaselt hetkel Müncheni vanglas viibiva Mark Schmidtiga ühendust sai, vastas Preidler: "Need inimesed tulevad ise sinu juurde ja valivad su välja. Kõik mu edulood, nende hulgas ka Giro d'Italia, olid puhtad. Ma olin ilma dopingutagi hea ega teinud kunagi mingeid trikke."

Kuidas need inimesed sind veenavad? "Sul on alati pinge peal hästi esineda, lepinguid sõlmida ja oma töö pärast muretseda. Ja siis sa kuuled, on veel mitmeid viise. Mingil hetkel annavad need arstid sulle kinnituse, et sa ei hakka kunagi niisama lendama. See on nagu Hütchenspiel (mustkunstist tuntud "topsid ja pallid" - toim). Sa tead, et see on pettus, aga sa mängid kaasa.
KES TA ON?
2018. aastast FDJ rattameeskonnas sõitev Georg Preidler on kolmekordne Austria meister temposõidus. Viimasel Itaalia velotuuril sai ta 29. koha, 2017. aasta Andaluusia velotuuril pälvis ta parima mägironija rohelise särgi.

Miks sa seda tegid? "Sa treenid päevast päeva, aga ei liigu edasi. Mingil hetkel tahad rohkem. Veredoping ei nõua suurt vaeva. Nad tulevad sinu juurde ja võtavad sele (vere) välja."

Millal sa selle sammu astusid? "Alles hiljuti. See oli kindlasti mu elu suurim viga. Vabandan kõigi ees, kes end nüüd petetuna tunnevad. Mul on kahju!"

Mis sinust edasi saab? "Sotsiaaselt olen ma praegu läbi. Eelolevad nädalad saavad olema minu jaoks rasked. Aga ma ei tea teiste sportlaste nimesid. Ma kujutan ette, et ees ootab rahvusvaheline maavärin."