Mäletatavasti olid Baldauf ja Hauke viie suusataja seas, kes politseioperatsiooni "Aadrilaskmine" käigus MM-il vahistati. Ülejäänud kolmeks sportlaseks olid Eesti suusamehed Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv ning Mati Alaveri hoolealune, kasahh Aleksei Poltoranin.

Baldauf ja Hauke tunnistasid süüd ja kõik nende tulemused alates 2016. aasta 1. aprillist, mil nad alustasid dopingu tarvitamisega, tühistati.

26-aastane Hauke jäi Seefeldis politseile vahele hetkel, kui ta oli just 100 milliliitrit verd endasse süstimas. Austerlase sõnul töötas dopinguskeem nagu "kellavärk". "Kui vajasime uut vereülekannet, siis ootas spetsialist meid kõrval hotellis juba vajalike vahenditega.

Operatsioon "Aadrilaskmine" uurib rahvusvahelist veredopinguvõrgustikku, mille keskmeks on dopinguarst Mark Schmidt. Lisaks Tammjärvele ja Veerpalule tunnistas hiljem veredopingu kasutamise üles ka Algo Kärp. Skandaaliga on seotud ka suusatreener Mati Alaver ning kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, kes oli Tammjärve sõnul tema ja Andrease hämaratest tegudest teadlik.

Seni on avalikkusele tulnud, et Schmidtil oli mitukümmend klienti erinevatest riikidest ja lisaks suusatajatele on nende hulgas jalgrattureid, laskesuusatajaid, kergejõustiklasi ja kiiruisutajaid.